Wonen met zorg

Zelfstandig wonen met zorg dichtbij

Wilt u zelfstandig wonen en gebruik maken van de faciliteiten van Omringlocaties? We hebben allerlei soorten appartementen en aanleunwoningen. U beschikt over een eigen keuken, badkamer en voordeur, maar kunt ook gaan eten in het restaurant en meedoen aan de activiteiten van de Omringlocatie. En mocht zorg nodig zijn, dan kunt u dat eenvoudig regelen. 

Heeft u intensievere zorg nodig? Dan kunt u verhuizen naar een van de appartementen binnen onze Omringlocaties. De mogelijkheden hangen af van uw wensen en zorgindicatie. 

Bekijk alle locaties waar u zelfstandig kunt wonen

Zo regelt u wonen bij Omring

•    Neem contact op met de zorgconsulent via 088 – 206 82 06 of zorgconsulent@omring.nl om de verschillende woon- en zorgmogelijkheden te bespreken of om een rondleiding aan te vragen. 

•    In overleg met u en uw naasten bepalen we vervolgens welke zorgaanvraag of -indicatie er nodig is. We kunnen u ook ondersteunen bij het invullen en verzenden van de (indicatie-)aanvragen. 

•    Zodra uw aanvraag of indicatie rond is, kunt u verhuizen naar de betreffende woonlocatie. Het kan zijn dat er een wachtlijst is. In dat geval bespreken we met u hoe we, tot er plek is, de zorg thuis zo goed mogelijk kunnen organiseren.

Wat kost het?

De huur van de appartementen en aanleunwoningen verschilt per locatie. Soms is er huurtoeslag mogelijk (kijk voor meer informatie op de site van de Belastingdienst). Er zijn ook koopappartementen. Thuiszorg in een zelfstandig appartement of een aanleunwoning kan meestal worden vergoed. Dit kan de wijkverpleegkundige van Omring voor u regelen. Is er een WLZ-indicatie nodig? Deze indicatie kunt u aanvragen bij het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ)  via 088 - 789 1330. Heeft u hulp nodig bij de aanvraag? Wij helpen u graag. U kunt contact opnemen via 088 - 206 89 10 of service@omring.nl. Mocht u in aanmerking komen voor een Volledig Pakket Thuis, dan wordt de zorg uit het WLZ-budget vergoed.

Houd mij op de hoogte

Neem contact op

Stel uw vraag aan een van onze medewerkers via de live chat

Nu chatten

Chat momenteel offline

U kunt ook een mail sturen naar zorgconsulent@omring.nl

Hallo, hoe kan ik u helpen?

Chat met een medewerker