Wonen met zorg

Zelfstandig wonen met zorg dichtbij in een aanleunwoning of appartement

Wilt u zelfstandig wonen en gebruik maken van de faciliteiten van de Omringlocaties? Wij hebben allerlei soorten appartementen en aanleunwoningen beschikbaar. U beschikt in een appartement of een aanleunwoning over een eigen voordeur, slaapkamer, badkamer en keuken, maar u kunt ook gaan eten in het restaurant en meedoen aan de activiteiten van de Omringlocatie. En mocht zorg nodig zijn, dan kunt u dat eenvoudig regelen.

Heeft u intensievere zorg nodig? Dan kunt u vanuit uw aanleunwoning verhuizen naar een van de appartementen binnen onze Omringlocaties. De mogelijkheden hangen af van uw wensen en uw zorgindicatie.

Wat is een aanleunwoning?

Een senioren aanleunwoning biedt u de mogelijkheid om zelfstandig te blijven wonen. In een aanleunwoning woont u in een beschermde woonomgeving waar diensten worden geleverd vanuit een Omringlocatie. Het gaat om een compacte, gelijkvloerse woning. Daarom is een aanleunwoning voor veel ouderen geschikt. Heeft u een mantelzorger, kunt u nog veel zelf doen en bent u nog redelijk mobiel? Of bent u zich aan het oriënteren om gebruik te gaan maken van (mantel)zorg? Dan biedt een aanleunwoning op een van de Omringlocaties voor u de ideale oplossing.

Hoe kunt u zich inschrijven voor een aanleunwoning of appartement?

Vraagt u zich af: hoe kom ik in aanmerking voor een aanleunwoning of appartement op een van de Omringlocaties? Zo regelt u wonen bij Omring:

  • Neem contact op met de zorgconsulent via 088 – 206 82 06 of zorgconsulent@omring.nl om de verschillende woon- en zorgmogelijkheden, zoals een appartement of een aanleunwoning te bespreken of om een rondleiding aan te vragen.
  • In overleg met u en uw naasten bepalen we vervolgens welke zorgaanvraag of indicatie er voor een aanleunwoning of appartement nodig is. We kunnen u ook ondersteunen bij het invullen en verzenden van de (indicatie-)aanvragen.
  • Zodra uw aanvraag of indicatie rond is, kunt u verhuizen naar de betreffende woonlocatie. Het kan zijn dat er een wachtlijst is voor het appartement of de aanleunwoning met zorg. In dat geval bespreken we met u hoe we - tot er plek is - de zorg thuis zo goed mogelijk voor u kunnen organiseren.

Op welke Omringlocaties kunt u wonen met zorg in een appartement of aanleunwoning?

Als het thuis echt niet meer gaat, is het een aangename gedachte dat u in een aanleunwoning of een appartement op een Omringlocatie comfortabel en veilig kunt wonen. Omring heeft verschillende woonlocaties in West-Friesland. U kunt bijvoorbeeld wonen met zorg in een appartement of aanleunwoning in Hoorn, Lutjebroek, Enkhuizen, Medemblik of Spanbroek. Daarnaast zijn er Omringlocaties op Texel en in de Kop van Noord-Holland, waar u een warm thuis vindt in een appartement of aanleunwoning in Den Helder, Julianadorp of Den Burg.

Bent u op zoek naar een aanleunwoning in Alkmaar, een aanleunwoning in Schagen, een aanleunwoning in Heerhugowaard of een aanleunwoning in Purmerend? In deze plaatsen heeft Omring geen woonlocaties. De zorgconsulent kan samen met u bekijken in welke nabijgelegen plaats er wel comfortabele aanleunwoningen in de buurt zijn.

Wat kost wonen in een aanleunwoning of appartement?

Wilt u een appartement of aanleunwoning aanvragen en wilt u weten wat het kost om op deze manier te wonen met zorg bij Omring? De huur van een appartement of een aanleunwoning verschilt per locatie. Soms is er huurtoeslag mogelijk (kijk voor meer informatie op de website van de Belastingdienst). 

Inschrijven voor een aanleunwoning of appartement met een WLZ-indicatie

Wilt u zich inschrijven voor een aanleunwoning of appartement en is er een WLZ-indicatie nodig? Deze indicatie kunt u aanvragen bij het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ) via 088 - 789 1330. Heeft u vragen over de kosten van een aanleunwoning of appartement of heeft u hulp nodig bij de aanvraag? Wij helpen u graag. U kunt contact opnemen via 088 - 206 89 10 of service@omring.nl. Mocht u in aanmerking komen voor een Volledig Pakket Thuis, dan wordt de zorg vergoed uit het WLZ-budget.

Neem contact op

Stel uw vraag aan een van onze medewerkers via de live chat

Nu chatten

Chat momenteel offline

U kunt ook een mail sturen naar zorgconsulent@omring.nl

Hallo, hoe kan ik u helpen?

Chat met een medewerker