Wonen met zorg

Wonen voor mensen met dementie

Omring heeft diverse woonvormen voor mensen met dementie. Zoals appartementen en kleinschalige woongroepen. Een appartement is geschikt voor mensen met lichtere vormen van dementie. U beschikt over een eigen woon/slaapkamer met badkamer en meestal een kitchenette. Naast dat u zich in uw eigen maaltijden kunt voorzien via de kitchenette, kunt u ook gebruik maken van de warme maaltijden die dagelijks in het restaurant te vinden zijn. Heeft u een zwaardere vorm van dementie of een specifieke vorm, zoals Alzheimer of Korsakov? Dan kan een kleinschalige woongroep voor u geschikt zijn. U slaapt in een eigen kamer en verblijft overdag met zes à zeven bewoners in de gezellige, gemeenschappelijke woonkamer en keuken. Een vast, klein team van medewerkers is onderdeel van het huishouden van de woongroep. Het team kijkt naar uw leefstijl en gewoonten. De dagen hebben een vaste structuur, maar er is ook veel ruimte voor uw eigen wensen. Als u wilt kunt u bijvoorbeeld meehelpen met koken. 

Bekijk alle locaties waar u kunt wonen met dementie

Zo regelt u wonen bij Omring

•    Neem contact op met Omring via 088 – 206 89 10 of service@omring.nl om de verschillende woon- en zorgmogelijkheden te bespreken of om een rondleiding aan te vragen. 

•    In overleg met u en uw naasten bepalen we vervolgens welke zorgaanvraag of -indicatie er nodig is. We kunnen u ook ondersteunen bij het invullen en verzenden van de (indicatie-)aanvragen. 

•    Zodra uw aanvraag of indicatie rond is, kunt u verhuizen naar de betreffende woonlocatie. Het kan zijn dat er een wachtlijst is. In dat geval bespreken we met u hoe we, tot er plek is, de zorg thuis zo goed mogelijk kunnen organiseren.

Wat kost het?

Als u in een appartement of woongroep voor mensen met dementie woont, betaalt u alleen een eigen bijdrage, gekoppeld aan uw zorgprofiel en afhankelijk van uw persoonlijke situatie. Voor sommige diensten en activiteiten wordt een bijdrage gevraagd.

Houd mij op de hoogte

Neem contact op

Bel 088 - 206 89 10
Wij zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar

Stel uw vraag aan een van onze medewerkers via de live chat

Nu chatten

Chat momenteel offline

U kunt ook een mail sturen naar service@omring.nl

Hallo, hoe kan ik u helpen?

Chat met een medewerker