Meer kleur in uw leven

Dagbesteding

Dagbesteding is meer dan alleen een plek om de dag door te brengen. Het is een plek om een goede dag te hebben met ontmoeting, saamhorigheid en plezier. Gezellig een spelletje spelen, muziek luisteren of tuinieren. Er is altijd iets te doen bij een van onze Omringlocaties. Neem direct contact op voor meer informatie. Tot snel!

Contact met een zorgconsulent

Voor wie?

Vindt u de dagen soms lang duren, omdat u veel alleen thuis bent? Of heeft u een vorm van dementie of een chronische ziekte waardoor u minder makkelijk de deur uit gaat? Onze dagbesteding is dan misschien iets voor u. Het geeft afleiding, u ontmoet nieuwe mensen en blijft bezig. Ook bieden wij dagbesteding aan voor mensen met een hersenaandoening.  Bij ons is er van alles mogelijk, en niets is verplicht. Komt u binnenkort een keer kennismaken op één van onze dagbestedingslocaties?

Activiteiten op de dagbesteding

Als u geïnteresseerd bent in dagbesteding, kijken we samen met u naar een Omringlocatie bij u in de buurt. Voor één dag(deel), of voor meerdere in een week. We willen vooral weten wat u leuk vindt, zodat we een geschikt en divers programma kunnen aanbieden. Daarbij houden we altijd rekening met wat u kan en wil.

Hieronder vindt u een overzicht van locaties waarop wij dagbesteding aanbieden. Klik op een locatie bij u in de buurt en ontdek hoe dagbesteding voor u kan werken.

Dagbesteding fietslabyrinth

Behandeling voor specifieke groepen

Heeft u naast de dagbesteding ook specifieke behandeling nodig? Dat kan op een aantal locaties van Omring. Hier kunt u bijvoorbeeld behandeling krijgen van een diëtist, een fysiotherapeut, een logopedist of een psycholoog. Het kan ook zijn dat de hele groep naar de behandeling gaat. Onze zorgconsulenten kunnen u hier verder bij helpen.

Het voordeel van behandeling tijdens de dagbesteding? Dat u niet vanuit huis naar een behandelaar hoeft. Het kan als u toch al op de locatie bent. Dat is ook fijn voor uw mantelzorger.

 

Ik wil mijzelf of een ander aanmelden. Hoe nu verder?

Ik heb nog geen indicatie voor dagbesteding

Samen met de zorgconsulent van Omring kunt u kijken naar de mogelijkheden. Een Wmo- of Wlz-aanvraag is namelijk niet altijd noodzakelijk. Neem voor meer informatie contact met ons op.

telefoon:         088 - 206 82 06
e-mail:            zorgconsulent@omring.nl

Of vul het online formulier in

 

 

Ik heb al een indicatie voor dagbesteding

Heeft u al een indicatie, dan kunt u rechtstreeks contact opnemen met de dagbestedingslocatie van uw voorkeur. Hierboven vindt u een overzicht van al onze locaties waarop wij dagbesteding bieden.

Meer informatie

Hoe kan dagbesteding mantelzorgers ontlasten?

Voor zowel onze cliënten, maar ook voor hun mantelzorgers biedt dagbesteding een uitkomst. Mantelzorgers hebben op het moment dat hun naaste onder begeleiding van zorgprofessionals activiteiten uitoefenen bij Omring, hun handen vrij. Dit levert nieuwe energie op, wat belangrijk is in de mantelzorg.

Bent u mantelzorger? Ga het gesprek aan met uw naaste. Voordelen van dagbesteding kunnen voor u én uw naaste van belang zijn. 

Wat betaal ik voor de dagbesteding?

U betaalt een eigen bijdrage. De hoogte van de eigen bijdrage hangt af van de indicatie of Wmo-toewijzing. Ook kan het zijn dat er voor bepaalde activiteiten een kleine eigen bijdrage wordt gevraagd.  

Hoe zit het met het vervoer van en naar de dagbesteding?

Kunt u niet met eigen vervoer naar de dagbesteding komen? Dan kunt u dit aangeven tijdens het intakegesprek en maken we samen met u afspraken over het vervoer. U kunt bijvoorbeeld worden opgehaald en thuisgebracht.

Neem contact op

Hallo, hoe kan ik u helpen?

Chat met een medewerker