Meer kleur in uw leven

Dagbesteding

Wilt u op een prettige en gezellige manier uw dag invullen? Vindt u het fijn om onder de mensen te zijn? Omring biedt een zinvolle daginvulling, met dagbesteding op 11 locaties in West-Friesland, in de Kop van Noord-Holland en op Texel. U bent er echt even uit, kunt creatief bezig zijn en het geeft afleiding. Er is van alles mogelijk en niets is verplicht. Komt u binnenkort een keer kennismaken op één van onze dagbestedingslocaties?

Dagbesteding aanvragen

Voor wie?

Vindt u de dagen soms lang duren, omdat u veel alleen thuis bent? Of heeft u een vorm van dementie of een chronische ziekte waardoor u minder makkelijk de deur uit gaat? Onze dagbesteding is dan misschien iets voor u. Het geeft afleiding, u ontmoet nieuwe mensen en blijft bezig. Ook bieden wij dagbesteding aan voor mensen met een hersenaandoening.

Activiteiten op de dagbesteding

U gaat naar de dagbesteding op een Omringlocatie bij u in de buurt. U kunt meerdere dagen of dagdelen per week naar de dagbesteding. U vindt er gezelligheid en leuke activiteiten. Het aanbod verschilt per week en per locatie. We doen activiteiten die meerdere deelnemers leuk vinden. Dat kan echt van alles zijn, binnen óf buiten.

dagbesteding

Diverse activiteiten

 • Een muziekmiddag, waarbij we gezellig samen muziek luisteren. Voor ieder wat wils
 • Een spelletjesmiddag samen met anderen, zoals samen sjoelen of een potje kaarten
 • Optredens van een muzikant of muziekgroep
 • Op de duofiets: samen met een vrijwilliger de buurt verkennen
 • Leuke uitstapjes, bijvoorbeeld busritjes langs de bollenvelden of naar de kermis
 • Creatieve workshops, zoals schilderen of herfststukjes maken
 • Aandacht voor de jaarlijkse tradities, zoals de feestdagen, de seizoenen
 • Verschillende beweegactiviteiten, zoals een wandeling onder begeleiding

En er is nog meer mogelijk. Samen met u proberen we activiteiten te vinden die bij u passen. Elke activiteit staat onder goede begeleiding van een dagbestedingscoach, vrijwilliger of zorgmedewerker.

 

Structuur en zinvolle dagbesteding?

Dagbesteding geeft kleur aan uw leven. Het zorgt voor afleiding en structuur. U bent bovendien onder de mensen, wat extra gezellig is. Voor iedere deelnemer heeft dagbesteding een andere betekenis. Waarom dagbesteding bij Omring?

dagbesteding

 • Gezellig onder de mensen gezamenlijke activiteiten doen
 • Ondersteuning bij uw dagelijkse activiteiten
 • Het biedt structuur
 • Behoud van vaardigheden of vertraging van de achteruitgang
 • Meer zelfstandigheid
 • Minder gevoelens van eenzaamheid en sociaal isolement
 • Meer levensgeluk en plezier
 • En: even in een andere omgeving met andere mensen

Dagbesteding is ook fijn voor mantelzorgers. Want als mantelzorger heeft u tijd voor uzelf. Zo kunt u even doen wat u leuk vindt en waar u energie van krijgt.

Behandeling voor specifieke groepen

Heeft u naast de dagbesteding ook specifieke behandeling nodig? Dat kan op een aantal locaties van Omring. Hier kunt u bijvoorbeeld behandeling krijgen van een diëtist, een fysiotherapeut, een logopedist of een psycholoog. Het kan ook zijn dat de hele groep naar de behandeling gaat. Onze zorgconsulenten kunnen u hier verder bij helpen.

Het voordeel van behandeling tijdens de dagbesteding? Dat u niet vanuit huis naar een behandelaar hoeft. Het kan als u toch al op de locatie bent. Dat is ook fijn voor uw mantelzorger.

 

Hoe regelt u dagbesteding?

Wachtlijst dagbesteding

Voor dagbesteding is geen wachtlijst. Wel heeft u een indicatie voor dagbesteding nodig. Lees hieronder wat u moet doen om dit te regelen.

Ik heb nog geen indicatie voor dagbesteding

Neem voor meer informatie contact op met de zorgconsulent van Omring.

telefoon:         088 - 206 82 06
e-mail:            zorgconsulent@omring.nl
Of vul het online formulier in.

Heeft u hulp nodig bij het aanvragen van een indicatie (Wlz of Wmo)? Ook dan helpt een zorgconsulent van Omring u. Als u een indicatie of Wmo-toewijzing heeft, kunt u meestal binnen 2 weken kennismaken met de groep. 

 

Ik heb al een indicatie voor dagbesteding

Heeft u al een indicatie, dan kunt u rechtstreeks contact opnemen met de dagbestedingslocatie van uw voorkeur.

Meer informatie

Hoe kan dagbesteding mantelzorgers ontlasten?

Bent u mantelzorger? Dan wilt u misschien weten op welke manier dagbesteding ú kan ontlasten. Hierover kunt u eerst overleggen met de zorgconsulent van Omring.

Wat betaal ik voor de dagbesteding?

U betaalt een eigen bijdrage. De hoogte van de eigen bijdrage hangt af van de indicatie of Wmo-toewijzing. Ook kan het zijn dat er voor bepaalde activiteiten een kleine eigen bijdrage wordt gevraagd.  

Hoe zit het met het vervoer van en naar de dagbesteding?

Kunt u niet met eigen vervoer naar de dagbesteding? Dan kunt u dit aangeven tijdens het intakegesprek en maken we samen met u afspraken over het vervoer. U kunt bijvoorbeeld worden opgehaald en thuisgebracht.

Neem contact op

Hallo, hoe kan ik u helpen?

Chat met een medewerker