Aansterken na een operatie of ziekte

Herstelzorg

Wie na een operatie of ziekte niet thuis kan herstellen, kan altijd een beroep doen op Omring. Met herstelzorg bieden wij u de mogelijkheid om bij ons te herstellen op verschillende locaties in West-Friesland, in de Kop van Noord-Holland en op Texel. U kunt bijvoorbeeld bij ons terecht voor  herstelzorg op een speciale afdeling in één van onze woonlocaties. Ook op één van onze gespecialiseerde herstelafdelingen bij het Dijklander Ziekenhuis in Hoorn of bij De Noordwest Ziekenhuisgroep, locatie Den Helder bent u welkom voor herstelzorg. In een voor u passende omgeving met gespecialiseerde behandeling, verpleging en verzorging, kunt u zich volledig en actief richten op uw herstel en krijgt u alle zorg en comfort die u nodig heeft.

Wat houdt herstelzorg bij Omring in?

Als u kiest voor herstelzorg bij Omring verblijft u tijdelijk (gemiddeld een aantal weken tot maximaal 12 weken) in een één- of meerpersoonskamer. Tijdens uw verblijf ontvangt u 24 uur per dag zorg van gespecialiseerde verpleegkundigen en verzorgenden. Het is daarbij wel de bedoeling dat u uzelf zoveel mogelijk verzorgt, zoveel als uw conditie en draagkracht dat toelaten. Dat bevordert uw herstel en is belangrijk voor als u weer thuis bent. De verpleging ondersteunt u hier natuurlijk bij. Afhankelijk van uw situatie krijgt u bij de herstelzorg een behandeling waar meerdere specialisten bij betrokken zijn.

Herstel Dijklander gang

Wat is herstelzorg?

Herstelzorg heet officieel paramedische herstelzorg en kan bestaan uit oefentherapie, fysiotherapie, ergotherapie, logopedie en diëtetiek. Het is afhankelijk van uw diagnose welke vorm van paramedische herstelzorg nodig is. Het is per patiënt verschillend hoeveel zorg er nodig is. Sommige patiënten hebben aan enkele ondersteunende behandelsessies voldoende. Andere patiënten hebben een behandelprogramma van enkele maanden nodig.

Wat houdt covid herstelzorg bij Omring in?

Heeft u nog last van ernstige klachten omdat u ziek bent geweest door het coronavirus? Dan kunt u op een van onze woonlocaties of gespecialiseerde herstelafdelingen terecht voor covid herstelzorg. Het is per patiënt verschillend welke zorg nodig is. Afhankelijk van de klachten beoordeelt de huisarts of medisch specialist of paramedische herstelzorg nodig is en door wie deze zorg gegeven moet worden. Herstelzorg na corona kan bestaan uit fysiotherapie, oefentherapie, ergotherapie, diëtetiek en logopedie. De zorg wordt aangepast aan uw persoonlijke situatie. Uit uw basisverzekering krijgt u een vergoeding voor paramedische corona herstelzorg.

Wat gebeurt er na het herstellen bij Omring?

Wanneer u bij ons verblijft voor herstelzorg doen we er uiteraard alles aan om het u naar de zin te maken. Zodat u zich thuis kunt voelen, ook al is het maar tijdelijk. U kunt bijvoorbeeld een kopje koffie drinken in het restaurant. Als u in staat bent terug te gaan naar uw huis, dan regelen we de thuiszorg die u mogelijk nodig heeft. Als dat niet meer lukt, dan helpen we u bij het zoeken naar een passende woning, zoals een appartement of een aanleunwoning op een van de Omringlocaties.

Hoe werkt herstelzorg bij Omring?

1.

1. Er wordt een ELV indicatie (Eerstelijns Verblijf) afgegeven door de medisch specialist of transferverpleegkundige in het ziekenhuis of door uw huisarts in overleg met Omring.

2.

2. U wordt tijdelijk opgenomen voor herstelzorg in een van onze locaties waar een team van specialisten voor u klaarstaat met behandeling en advies.

3.

3. Na uw herstel gaat u naar huis, waar de behandeling indien nodig kan worden voortgezet met behandeling aan huis en/of behandeling op een van onze locaties.

Wat zijn de kosten van herstelzorg?

Uw zorgverzekeraar vergoedt de kosten van herstelzorg als u een ELV indicatie heeft. Voor alle vergoedingen vanuit de basisverzekering geldt wel een eigen risico.

Neem contact op

Bel 088 - 206 89 10
Wij zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar

Stel uw vraag aan een van onze medewerkers via de live chat

Nu chatten

Chat momenteel offline

U kunt ook een mail sturen naar service@omring.nl

Hallo, hoe kan ik u helpen?

Chat met een medewerker