Aansterken na een operatie of ziekte

Herstelzorg

Wie na een operatie of ziekte niet thuis kan herstellen, kan altijd een beroep doen op Omring. U kunt bij ons op verschillende locaties in West-Friesland, de Kop van Noord-Holland en Texel herstellen. Bijvoorbeeld op een speciale afdeling in één van onze woonlocaties of op één van onze gespecialiseerde herstelafdelingen bij het Dijklander Ziekenhuis in Hoorn of bij De Noordwest Ziekenhuisgroep, locatie Den Helder. In een voor u passende omgeving met gespecialiseerde behandeling, verpleging en verzorging, kunt u zich volledig en actief richten op uw herstel en krijgt u alle zorg en comfort die u nodig heeft. 

Wat houdt herstelzorg bij Omring in?

U verblijft tijdelijk (gemiddeld een aantal weken tot maximaal 12 weken) in een een- of meerpersoonskamer. Tijdens uw verblijf ontvangt u 24 uur per dag zorg van gespecialiseerde verpleegkundigen en verzorgenden. Het is daarbij wel de bedoeling dat u uzelf zoveel mogelijk verzorgt, zoveel als uw conditie en draagkracht dat toelaten. Dat bevordert uw herstel en is belangrijk voor als u weer thuis bent. De verpleging ondersteunt u hier natuurlijk bij. Afhankelijk van uw situatie krijgt u een behandeling waar meerdere specialisten bij betrokken zijn. Uiteraard doen we er alles aan om het u naar de zin te maken. Zodat u zich thuis kunt voelen, ook al is het maar tijdelijk. Zo kunt u een kopje koffie drinken in het restaurant. Als u in staat bent terug te gaan naar uw huis, dan regelen we de thuiszorg die u mogelijk nodig heeft. Als dat niet meer lukt, dan helpen we u bij het zoeken naar een passende woning, bijvoorbeeld op een van de Omringlocaties.

Herstel Dijklander gang

Zo werkt herstellen bij Omring

1.

Er wordt een ELV indicatie (Eerstelijns Verblijf) afgegeven door de medisch specialist of transferverpleegkundige in het ziekenhuis of door uw huisarts in overleg met Omring.

2.

U wordt tijdelijk opgenomen in een van onze locaties waar een team van specialisten voor u klaarstaat met behandeling en advies.

3.

Na uw herstel gaat u naar huis, waar de behandeling indien nodig kan worden voortgezet met behandeling aan huis en/of behandeling op een van onze locaties.

Wat zijn de kosten?

Uw zorgverzekeraar vergoedt de kosten van herstelzorg als u een ELV indicatie heeft. Voor alle vergoedingen vanuit de basisverzekering geldt wel een eigen risico.

Neem contact op

Bel 088 - 206 89 10
Wij zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar

Stel uw vraag aan een van onze medewerkers via de live chat

Nu chatten

Chat momenteel offline

U kunt ook een mail sturen naar service@omring.nl

Hallo, hoe kan ik u helpen?

Chat met een medewerker