Revalidatie & herstel

Herstelafdeling Hoorn

De Omring Herstelafdeling Hoorn is gevestigd bij het Dijklander Ziekenhuis Hoorn. Op deze afdeling verblijft u tijdelijk en kunt u therapie krijgen om na een operatie te herstellen. De behandelend specialisten van Omring werken nauw samen met u en het Dijklander Ziekenhuis om dit voor elkaar te krijgen. Daardoor kunt u zich straks thuis zo goed mogelijk redden.

Herstelprogramma

Op de Omring herstelafdeling is alle specialistische kennis aanwezig die u nodig heeft. In een rustige omgeving kunt u zich volledig en actief richten op uw herstel. Uw behandelaren stellen met u en uw naasten een herstelplan op. Daarbij bepaalt u samen welk hersteldoel u wilt bereiken en wordt er een voorlopige ontslagdatum vastgesteld.

Naast de vaste trainingsmomenten met een fysiotherapeut oefent u samen met de verzorgenden, of met uw naaste(n), dagelijkse handelingen en de oefeningen die u heeft meegekregen zodat u zo snel mogelijk thuis weer zelfredzaam bent. Heeft u thuis nog zorg nodig, dan staat het Thuiszorgteam van Omring voor u klaar.

Zo verblijft u er

U heeft een eenpersoonskamer met een eigen badkamer. In uw slaapkamer is wifi aanwezig. Televisie kijken kunt u in de tv-kamer. Er is ook een huiskamer waar u samen met anderen kunt verblijven of eten. Het Dijklander Ziekenhuis heeft onder andere culinaire maaltijden die sterrenkok Ron Blaauw heeft ontwikkeld, waarbij zo veel mogelijk gebruik wordt gemaakt van producten uit de regio. Om uw oefeningen te doen is er een aparte ruimte.

Wat kost het?

Uw verblijf op de herstelafdeling wordt vergoed door uw zorgverzekeraar. Voor bepaalde zaken kan een eigen bijdrage worden gevraagd. Voor alle vergoedingen vanuit de basisverzekering geldt een eigen risico.

Zo werkt herstellen bij Omring

1.

Er wordt een ELV indicatie (Eerstelijns Verblijf) afgegeven door de medisch specialist of transferverpleegkundige in het ziekenhuis of door uw huisarts in overleg met Omring.

2.

U wordt tijdelijk opgenomen in een van onze locaties waar een team van specialisten voor u klaarstaat met behandeling en advies.

3.

Na uw herstel gaat u naar huis, waar de behandeling indien nodig kan worden voortgezet met behandeling aan huis en/of behandeling op een van onze locaties.

Meer informatie

Mocht u vragen hebben over de herstelafdeling, de zorgindicatie, vergoedingen of aansluitende zorg thuis dan kunt u terecht bij onze klantenservice via service@omring.nl of 088 - 206 89 10. Omring is 24 uur per dag bereikbaar. Ook in het weekend.

Hallo, hoe kan ik u helpen?

Chat met een medewerker