Speel een rol van betekenis in het leven van een ander

Vrijwilliger in de wijk

Er wonen veel ouderen in onze wijken die het heel fijn zouden vinden om een vrijwilliger te ontvangen. Voor een praatje, om een spelletje te doen, om samen een wandeling te maken of om samen een boodschap te doen. Het zijn de kleine dingen die een wereld van verschil kunnen maken.

Meld u direct aan als vrijwilliger!

Heeft u interesse en wilt u meer weten? Vul het interesseformulier in en wij nemen  contact met u op!

Ik wil graag meer weten

Bent u er al uit en bent u opzoek naar een manier om u aan te melden als vrijwilliger, druk op de volgende knop:

Ja, ik meld mij aan als vrijwilliger

Passend bij uw wensen

Passend bij uw wensen en beschikbare tijd, kunt u door uw inzet als vrijwilliger van grote waarde zijn voor cliënten uit de wijk. Samen kijken we welke dag of tijdstip het beste uitkomt.

In de volgende regio's kunt u ingezet worden: Hoorn, Medemblik, Drechterland, Julianadorp en Den Helder.

Martin Lepelaar vrijwilliger

Geen probleem bij deze "perfecte match"

Lisa Bakker (28) wil graag een carrière starten in de zorg. Mevrouw de Vroom gaat er met haar 86 jaar nog graag op uit, maar vanwege haar multiple sclerose is het niet verstandig alleen op pad te gaan. Toen dacht de vrijwilligerscoördinator van regio Den Helder ‘dan moeten we deze twee maar eens aan elkaar voorstellen…’

Lees het verhaal hier

Wandelen met cliënt

Vrijwilliger Mirjam en cliënt Marijke

Als je als cliënt van Omring in aanmerking komt ‘Vrijwilliger in de wijk’ is het wel zo fijn als je een goede klik hebt met die vrijwilliger die wekelijks tijd met je door komt brengen. Nou, die klik is er tussen Marijke Zaadstra (68) en vrijwilliger Mirjam Scholten (69). Als die twee samen zijn, staan de mondjes niet stil!

Lees het verhaal hier

vrijwilliger

Voor wie is dit vrijwilligerswerk?

Meelevende persoonlijkheden die het leuk vinden om onze cliënten in de thuiszorg individuele aandacht te geven in de vorm van bijvoorbeeld een praatje, een wandeling, een fietstocht, een kopje koffie en de krant voorlezen.

Wat u kunt verwachten

Als maatje in de wijk werken kan het soms intensief zijn, maar met uitjes, een jaarlijkse bijeenkomst, de driemaandelijkse nieuwsbrief en een fijn onderling contact is het vooral erg leuk. U werkt op deze manier bovendien aan uw persoonlijke en professionele vaardigheden. Drie zaken willen we in het bijzonder uitlichten:

 

Diverse workshops en trainingen, waaronder een training 'omgaan met dementie'

Een reiskostenvergoeding voor de gemaakte kilometers 

Een vrijetijdsbesteding waarin u iets waardevols kunt doen voor een ander

Hallo, hoe kan ik u helpen?

Chat met een medewerker