Wij zoeken vrijwilligers

Vrijwilliger worden bij Nicolaas?

Passend bij uw wensen, beschikbare tijd en rekening houdend met uw persoonlijke omstandigheden, kunt u door uw inzet als vrijwilliger van grote waarde zijn voor bewoners en bezoekers van onze locaties. Samen kijken we welke dag of tijdstip het beste uitkomt.

Ja, ik meld mij aan als vrijwilliger

Over de locatie

Nicolaas ligt in het hart van het rustige West-Friese dorpje Lutjebroek, op een steenworp afstand van winkels, en grenst aan het park De Woid. Er zijn kleine woongroepen voor mensen met dementie, maar ook appartementen. 

Meer informatie over Nicolaas

Nicolaas

Wat wij zoeken

Maatjes
Wij zoeken maatjes die samen met één van onze bewoners ontspannende en leuke dingen ondernemen. Bent u die vrijwilliger die kleur wil geven aan het leven van één van onze bewoners? Neem contact met ons op voor een kennismakingsgesprek om te bespreken hoe dit het beste in uw agenda past. Nicolaas zoekt diverse maatjes voor spelletjes, wandelingen, (duo)fietsen, samen winkelen of een marktbezoek.

Wandel- en fietsvrijwilligers
Wordt u ook blij van een mooie wandeling of fietstocht en geniet u van het plezier van een ander? Wij zoeken sportieve vrijwilligers die met onze bewoners willen wandelen (met een rolstoel) en/of duo-fietsen. Tijdstippen, uren en dagdelen in overleg en afhankelijk van de weersomstandigheden. Natuurlijk krijgt u vooraf de benodigde instructie.   

Brengt u graag anderen in beweging?
Omring locatie heeft een beweegtuin met toestellen waarop bewoners met of zonder rolstoel in de buitenlucht kunnen bewegen.  Wij zijn op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die zich willen inzetten om samen met onze beweegagoog bewoners en cliënten te begeleiden in de beweegtuin. Bij voorkeur bent u beschikbaar op de maandag of woensdag.      

Vrijwillig chauffeurs
Voor de dagbesteding van locatie Nicolaas zijn wij op zoek naar vrijwillige chauffeurs die met privé auto of een rolstoelbus bezoekers ophalen en weer terugbrengen van en naar huis. De dagen dat u rijdt gaan in overleg. De tijden zijn morgens tussen 9.00 – 10.00 uur en ‘s middags tussen 16.00 – 17.00 uur. Chauffeurs voor de rolstoelbus moeten vooraf een rijtest afleggen.       

Nieuwsgierig? Wij zoeken een redactie-talent
Bent u altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes? Heeft u een vlotte pen, een luisterend oor en vindt u het leuk om mee te denken over nieuwe onder-werpen voor ons huisblad? Dan zoeken wij u! 

Voor het kwartaal huisblad van de locatie Nicolaas zijn wij op zoek naar een redacteur die het nieuws van deze locatie toegankelijk beschrijft voor bewoners, mantelzorgers, vrijwilligers en medewerkers. Het gaat hier niet alleen om praktische informatie, ook speciale activiteiten en thema’s hebben een plaats in het blad van Nicolaas. Er is ruimte voor de verhalen van en voor onze bewoners die graag hun ervaringen en mooie verhalen delen. Allemaal verhalen die beslist de moeite van het lezen waard zijn en mensen verbindt. Kortom, de taak van een vrijwillig redacteur is zeer divers, afwisselend en uitdagend. 

Bent u die creatieveling die het leuk vindt om ons blad te voorzien van mooie verhalen en nieuwe invalshoeken? Neem contact met ons op om te kijken hoe dit het beste in uw agenda past.

                          

Wat wij vragen

 • Affiniteit met ouderen
 • Sociaal
 • Invoelend vermogen
 • Geduldig
 • VOG (Verklaring Omtrent Gedrag)

Wat wij bieden

 • Goede begeleiding
 • Prettige werksfeer
 • Informatie/workshops/trainingen
 • Jaarlijkse vrijwilligersbijeenkomst
 • WA- en ongevallenverzekering
 • Reiskostenregeling
 • Vergoeding aanvraag V.O.G.

Meer informatie

U kunt voor meer informatie contact opnemen met Karin Twisk via e-mail karin.twisk@omring.nl of telefoonnummer 06 - 104 276 38.

Neem contact op

Bel 088 - 206 89 10
Wij zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar

Stel uw vraag aan een van onze medewerkers via de live chat

Nu chatten

Chat momenteel offline

U kunt ook een mail sturen naar service@omring.nl

Hallo, hoe kan ik u helpen?

Chat met een medewerker