Behandelmogelijkheden

Ergotherapie

Wilt u zich makkelijk en veilig voortbewegen in en om uw huis en uw dagelijkse handelingen goed kunnen uitvoeren? Zoals uit bed komen, boodschappen doen, koken en afwassen? De ergotherapeut kijkt, samen met u, hoe u dagelijkse handelingen kunt vergemakkelijken of bepaalde activiteiten weer kunt oppakken. Zo kunt u langer, prettiger en veiliger thuis blijven wonen. U kunt voor behandeling naar een Omringlocatie komen of de ergotherapeut van het Omring Behandelteam bezoekt u thuis.

Waar kan een ergotherapeut u bij helpen?

“Met mijn nieuwe rollator kan ik thuis niet zo goed uit de voeten.”

Ergotherapeut loopt samen met u rond door uw woning en geeft advies over hoe uw huis op een simpele manier kunt aanpassen, zodat u zich beter kunt redden met uw rollator.

“Ik kan niets meer uit mijn bovenkastjes pakken, omdat ik mijn arm niet meer goed kan optillen.”

De ergotherapeut bespreekt samen met u hoe u uw gewrichten minder kunt belasten, uiteraard ook bij andere bewegingen en activiteiten.

“Liggen, zitten en uit bed komen worden steeds lastiger.”

De ergotherapeut geeft adviezen over een prettiger zit- en lighouding en traint deze houdingen met u.

“Na mijn hersenbloeding durf ik niet meer naar etentjes.”

De ergotherapeut bespreekt met u waar u moeite mee heeft en observeert hoe u eet en drinkt. U krijgt advies en eventueel een training waardoor het eten en drinken beter gaat, zodat u zich zekerder van uw zaak voelt.

“Welke hulpmiddelen heb ik nodig en waar moet ik wat aanvragen? Ik zie door de bomen het bos niet meer!”

De ergotherapeut helpt u met het selecteren en aanvragen van hulpmiddelen en voorzieningen. 

“Ik heb geen puf meer voor mijn hobby’s als ik klaar ben met het huishouden.”

De ergotherapeut adviseert u over hoe u uw energie het beste kunt gebruiken als u bijvoorbeeld reuma, MS of een andere (chronische) aandoening heeft.

Uiteraard zijn er nog veel meer vragen en onderwerpen waarover de ergotherapeut u advies kan geven. De ergotherapeuten maken deel uit van het Omring Vitaalteam. Een multidisciplinair team bestaande uit logopedisten, ergotherapeuten en fysiotherapeuten. Samen met u zorgen zij voor een optimaal behandelresultaat. De behandeling wordt individueel gegeven maar behandeling in een groep behoort ook tot de mogelijkheden (afasie-behandelgroep, Parkinsongroep).

Altijd dichtbij

De ergotherapeuten van Omring zijn werkzaam in West-Friesland en de Kop van Noord-Holland. Er is dus altijd een therapeut bij u in de buurt. Onze therapeuten kunnen u in een van onze behandelcentra, op een woonlocatie van Omring of thuis behandelen.

Zo regelt u ergotherapie bij Omring

U heeft een verwijzing van de huisarts nodig voor het maken van een afspraak voor ergotherapie. Wat de kosten betreft: alle zorgverzekeraars vergoeden ergotherapie in principe vanuit de basisverzekering, maar wij adviseren u om altijd uw polis na te kijken of te bellen met uw zorgverzekeraar omdat dit per jaar of situatie kan verschillen.

Neem contact op

Voor allerlei vragen of het maken van een afspraak kunt u bellen met 088 - 206 80 90. U kunt ook een e-mail sturen naar abc.behandelcentrum@omring.nl.

Voor meer informatie of het maken van een afspraak kunt u bellen naar 088 - 206 80 90

Of stel u vraag via het formulier op onze website

U kunt ook een mail sturen naar abc.behandelcentrum@omring.nl

Hallo, hoe kan ik u helpen?

Chat met een medewerker