Nieuws

Spoedig herstel dankzij Omring herstelafdeling in ziekenhuis Den Helder

Zorgorganisatie Omring en Noordwest Ziekenhuisgroep gaan samen een herstelafdeling realiseren met plaats voor tien cliënten binnen de ziekenhuismuren van Noordwest, locatie Den Helder. De herstelafdeling is volledig gericht op een spoedig herstel en een snelle terugkeer naar huis.

Noordwest levert de bedden en de faciliteiten, Omring levert het personeel. De herstelafdeling wordt ondergebracht op afdeling 3-Oost. Het is de bedoeling dat de eerste cliënten begin 2019 terecht kunnen.

Beter herstellen

“We zien een groeiend aantal mensen dat nog moet herstellen voor ze naar huis kunnen,” zegt Jolanda Buwalda, bestuurder van Omring. “Om deze mensen goede zorg te bieden, hebben we met de Noordwest Ziekenhuisgroep deze afdeling opgezet waarin we heel nauw samenwerken met onze wijkverpleging en de professionals van de Noordwest Ziekhuisgroep Den Helder. Zo zorgen we er samen voor dat mensen weer snel en veilig naar huis kunnen.”

Voordelen

Een groot voordeel van de Omring herstelafdeling is dat alle cliënten hetzelfde doel hebben: ze willen goed herstellen en zo snel mogelijk weer naar huis. Daar kunnen ze elkaar ook in stimuleren. De aanwezige expertise van Omring is hier ook volledig op ingericht. Daarnaast is er een sterke verbinding met de wijkverpleging. Zo bezoekt de wijkverpleegkundige van Omring indien nodig de patiënten op de herstelafdeling al in het ziekenhuis. Hiermee wordt een soepele en fijne overgang naar huis gerealiseerd en worden cliënten, mocht dit nodig zijn, ook thuis nog verder geholpen. Met de herstelafdeling hopen Omring en de Noordwest Ziekenhuisgroep er ook voor te zorgen dat mensen niet onnodig lang in het ziekenhuis blijven liggen.

Afstemming

‘Landelijk wordt er intensief tussen ziekenhuizen, verpleeghuizen en thuiszorgorganisaties gesproken over het beter afstemmen in de zorgketen en het verbeteren van de overgang tussen de verschillende zorgaanbieders. De herstelafdeling die we nu gaan realiseren is een mooie oplossing hiervoor. De zorg op de juiste plek, door de juiste zorgverlener,’ aldus Jurgen Sernee, lid raad van bestuur Noordwest Ziekenhuisgroep.

Meer informatie over Herstelafdeling Den Helder

Hallo, hoe kan ik u helpen?

Chat met een medewerker