Aandoening aan gewrichten, spieren of pezen

Reuma of artrose

Heeft u dagelijks te maken met pijn, stijfheid en vermoeidheid? Dan is er mogelijk sprake van een reumatische aandoening. Reuma is een verzamelnaam voor meer dan honderd aandoeningen aan gewrichten, spieren en pezen. De meeste vormen van reuma zijn behandelbaar maar niet te genezen. Heeft u behoefte aan een deskundige behandeling, afgestemd op uw persoonlijke situatie? Dan bent u bij Omring aan het juiste adres. 

Wat kan Omring voor u doen?

Veel mensen hebben in eerste instantie wel in lichte mate allerlei klachten maar nog niet in de gaten dat ze een bepaalde vorm van reuma hebben. Daarom is de eerste stap om naar uw huisarts te gaan. Vervolgens kunt u van Omring ondersteuning krijgen op bepaalde vlakken:

De wijkverpleegkundige is uw eerste aanspreekpunt

U kunt vrijblijvend een gesprek aanvragen bij de wijkverpleegkundige in uw buurt. Hij of zij kan u informatie geven over welke hulp mogelijk is. Zoals hulp bij het wassen en aankleden van de thuiszorg van Omring of begeleiding bij het innemen van medicijnen, want dat luistert bij mensen met reuma erg nauw. Daarnaast kan de wijkverpleegkundige ook regelen dat u extra ondersteuning krijgt van gespecialiseerde behandelaren, zoals de fysiotherapeut en ergotherapeut.

Zoek een thuiszorgteam bij u in de buurt

Fysiotherapeut

Gedoseerd bewegen is heel goed als u reuma heeft. Dit zorgt er namelijk voor dat uw spieren en gewrichten soepel blijven. De fysiotherapeut van het Vitaalteam van Omring kan u hierbij helpen. De fysiotherapeut werkt bij diverse Omringlocaties en komt desgewenst bij u thuis. Bij reuma helpt de fysiotherapeut u aan een goede houding en hij geeft u tips om op de juiste manier te bewegen. U krijgt oefeningen die u zelf kunt doen en advies over welke lichaamsbeweging het meest voor u geschikt is. Ook kan de fysiotherapeut u meer vertellen over gewrichtsbescherming en eventueel advies geven over hulpmiddelen.

Meer informatie over fysiotherapie

Ergotherapie bij reuma

U wilt zo zelfstandig mogelijk blijven functioneren. De ergotherapeut van Omring helpt u om uw dagelijkse bezigheden uit te blijven voeren op een manier waarop u uw gewrichten zo min mogelijk belast. Het gaat bijvoorbeeld om eten, drinken, aankleden en schrijven. Dit kan eventueel met een hulpmiddel of aanpassing. De ergotherapeut van Omring werkt bij het Vitaalteam. Dit team hoort bij de revalidatielocaties van Omring en kan ook bij u thuis komen.

Meer informatie over ergotherapie

Verhuizen naar een Omringlocatie

Als de pijn erger wordt en het steeds moeilijker wordt om thuis te blijven wonen, dan kunt u verhuizen naar een van de Omringlocaties. Omring beschikt over diverse locaties met aanleunwoningen en zorgappartementen. Overdag kunt u meedoen aan activiteiten, de dagopvang bezoeken of een behandeling krijgen (zoals fysiotherapie).

Meer informatie over wonen met zorg

Wat kost zorg bij reuma?

Het gesprek met een wijkverpleegkundige is gratis. De overige kosten, zoals thuiszorg, fysiotherapie, ergotherapie en ondersteuning kunnen afhankelijk zijn van uw indicatie of zorgverzekering. De kosten worden soms vergoed door uw ziektekostenverzekering en soms betaalt u een eigen bijdrage, afhankelijk van uw persoonlijke situatie.

Meer informatie over kosten en vergoedingen

Zo regelt u zorg bij reuma

1.

Neem contact op met Omring via 088 – 206 89 10 of service@omring.nl om uw situatie te bespreken.

2.

Er kan een zorgprofessional bij u thuis komen om te bespreken welke zorg er precies nodig is en regelt de indicatieaanvraag.

3.

Zodra de indicatie is afgegeven ontvangt u de gewenste zorg thuis of op een Omringlocatie. 

Hallo, hoe kan ik u helpen?

Chat met een medewerker