Operatie

Een nieuwe heup, knie of schouder

Na een ingrijpende operatie aan bijvoorbeeld uw heup, knie of schouder is er tijd nodig om te herstellen. Heeft u een prothese gekregen dan heeft dit bovendien mentaal vaak veel impact. Het is prettig om te weten dat Omring voor u klaar staat met gespecialiseerde teams.

Wat kan Omring voor u doen?

Ter voorbereiding op uw operatie kan er een verpleegkundige bij u langskomen die gespecialiseerd is in orthopedie (dus in heup, knie, schouder, benen, armen, voeten). Deze verpleegkundige werkt nauw samen met het Dijklander Ziekenhuis in Hoorn. Na de operatie bekijkt de verpleegkundig specialist uw medische situatie en schakelt eventueel het thuiszorgteam van Omring in. Zo kunt u hulp bij het wassen, aankleden en douchen krijgen als dat nodig is.

Zoek een thuiszorgteam bij in de buurt

Revalideren en herstellen

Na de operatie heeft u tijd nodig om te herstellen. U kunt thuis herstellen of revalideren en tijdelijk verblijven op drie revalidatielocaties: in Den Helder (Den Koogh), Hoorn (Lindendael) en Lutjebroek (Nicolaas). U staat er hier niet alleen voor. Een team van behandelaren en verzorgenden ondersteunt u. De zorg en behandelingen zijn op uw situatie afgestemd. Tijdens uw revalidatie bereidt u zich voor op uw terugkeer naar huis. U traint uw lichaam en u kunt eventueel begeleiding krijgen van een psycholoog en maatschappelijk werker om uw nieuwe situatie te accepteren. Wilt u thuis (verder) revalideren? Het Vitaalteam kan bij u thuis komen. Bij dit team van Omring werken ergotherapeuten, fysiotherapeuten en logopedisten van de revalidatielocaties van Omring. Zij behandelen u desgewenst thuis.

Meer informatie over revalidatie en herstel

Verhuizen naar een Omringlocatie

Als het herstellen niet gaat zoals van te voren gedacht en het niet meer mogelijk is om thuis te wonen, dan kunt u wonen op een van onze Omringlocaties.

Meer informatie over wonen met zorg

Wat kost zorg na een nieuwe heup, knie of schouder?

De kosten, zoals thuiszorg, fysiotherapie, ergotherapie en andere ondersteuning kunnen afhankelijk zijn van uw indicatie of zorgverzekering. De kosten worden soms vergoed door uw ziektekostenverzekering en soms betaalt u een eigen bijdrage, afhankelijk van uw persoonlijke situatie.

Meer informatie over kosten en vergoedingen

Zo regelt u zorg na een operatie

1.

Neem contact op met Omring via 088 – 206 89 10 of service@omring.nl om uw situatie te bespreken.

2.

Er kan een zorgprofessional bij u thuis komen om te bespreken welke zorg er precies nodig is en regelt de indicatieaanvraag.

3.

Zodra de indicatie is afgegeven ontvangt u de gewenste zorg thuis of op een Omringlocatie. 

Snel weer op de been

Na een heupoperatie snel weer op de been? Mevrouw Poel vertelt hoe dit bij haar ging en waar ze tegenop zag. Dankzij het Dijklander Ziekenhuis in Hoorn en de gespecialiseerd orthopedie verpleegkundigen van Omring kan zij nu weer zelfstandig door het leven.

Bekijk haar verhaal

Mevrouw Poel Heupoperatie

Hallo, hoe kan ik u helpen?

Chat met een medewerker