Advies en zorg oncologie

Kanker

De specialist heeft u verteld dat u kanker heeft. Hoe verloopt de ziekte en het herstel hiervan? Welke bijwerkingen van de behandeling kunt u verwachten? Hoe kunt u de bijwerkingen zo beperkt mogelijk houden? Hoe kunt u omgaan met de veranderingen in uw leven? De gespecialiseerde medewerkers van Omring kunnen u bijstaan in deze moeilijke periode.

Wilt u meer informatie ontvangen of vrijblijvend een afspraak inplannen? Klik dan op onderstaande knop.

Meer informatie aanvragen

Wat kan Omring voor u doen?

Kanker is een ziekte die mensen van alle leeftijden kan treffen. Het horen van de diagnose is voor veel mensen een enorme schok. Bovendien zijn er vaak veel praktische vragen. Bij Omring werken allerlei medewerkers die u en uw naasten kunnen ondersteunen met hun kennis over kanker:

Gespecialiseerd verpleegkundige oncologie

U kunt een vrijblijvend gesprek aanvragen bij de gespecialiseerd verpleegkundige oncologie van Omring. Hij/zij geeft advies, informatie en voorlichting over onder andere voeding, medicijnen, bijwerkingen, hulpmiddelen en mantelzorg. Bovendien biedt de gespecialiseerd verpleegkundige een luisterend oor en werkt nauw samen met uw huisarts en specialist.

Wijkverpleegkundige

Heeft u extra ondersteuning nodig bij persoonlijke verzorging of het innemen van medicijnen, dan komt de wijkverpleegkundige op afgesproken dagen bij u thuis om u te helpen. Bovendien kijkt de wijkverpleegkundige of u op andere vlakken extra hulp nodig heeft.

Diëtist

Veel mensen die een chemokuur of zware medicijnen krijgen verliezen hun eetlust. Dat kan leiden tot ondergewicht. De diëtist van Omring adviseert u over hoe u uw eetgewoonten kunt veranderen en hoe u deze veranderingen in uw leven kunt inpassen.

Fysiotherapeut en ergotherapeut

Door de behandelingen en uw ziekte kan het zijn dat u sneller moe bent en minder kracht of conditie heeft. De ergotherapeut kan samen met u kijken hoe u bepaalde dagelijkse handelingen zo kunt doen dat u meer energie overhoudt. De fysiotherapeut doet oefeningen om uw kracht en conditie te verbeteren.

Chemotherapie thuis

Heeft u darmkanker of alvleesklierkanker? Een kleine groep patiënten van het Westfriesgasthuis krijgt thuis chemo. De gespecialiseerd verpleegkundige van Omring geeft hierbij praktische ondersteuning en mentale begeleiding. Of u hiervoor in aanmerking komt, kunt u aan uw specialist van het ziekenhuis vragen. Meer informatie over chemotherapie thuis leest u hier. 

Zorg in de laatste fase

Als er geen kans meer is op genezing, kan Omring ervoor zorgen dat u ook in de laatste periode van uw leven goed wordt verzorgd. De juiste palliatieve zorg, veel aandacht voor u en uw naasten, een goede psychologische begeleiding zijn zaken die Omring erg belangrijk vindt. Deze zorg kan thuis gebeuren of u kunt op een Omringlocatie verblijven. Lees hier meer over palliatieve zorg. 

Is er sprake van een acute verslechtering van uw situatie? Op Omring kunt u 24/7 rekenen. Als u thuiszorg heeft, kunt u ook nachtzorg krijgen. Een spoedopname op een Omringlocatie is eveneens mogelijk.

 

Wat zijn de kosten voor zorg?

De kosten die u voor zorg betaalt zijn afhankelijk van de zorg, ondersteuning en woonvorm die u kiest. De kosten worden soms vergoed door uw ziektekostenverzekering en soms betaalt u een eigen bijdrage, afhankelijk van uw persoonlijke situatie.

Meer informatie over kosten en vergoedingen

Zo regelt u zorg bij Omring

1.

Neem contact op met Omring via 088 – 206 89 10 of service@omring.nl om uw situatie te bespreken. Of vul het formulier op de website in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op. 

2.

Er kan een zorgprofessional bij u thuis komen om te bespreken welke zorg er precies nodig is en regelt de indicatieaanvraag.

3.

Zodra de indicatie is afgegeven ontvangt u de gewenste zorg thuis of op een Omringlocatie. 

Hallo, hoe kan ik u helpen?

Chat met een medewerker