Longaandoeningen

Astma, longemfyseem, bronchitus, COPD en andere longziekten

Wilt u de klachten verminderen die het gevolg zijn van astma, longemfyseem, bronchitis of COPD? Loopt u tegen praktische problemen aan? Of heeft u advies, ondersteuning of zorg nodig? Omring heeft diverse mogelijkheden om u te helpen.

Wat kan Omring voor u doen?

De longverpleegkundige houdt de vinger aan de pols

De gespecialiseerde wijkverpleegkundige van Omring kijkt hoe het met u gaat, biedt een luisterend oor, geeft advies en informatie over uw medicijnen of hulpmiddelen en regelt of biedt extra hulp als dat nodig is. De longverpleegkundige werkt nauw samen uw longarts, huisarts, ergotherapeut en fysiotherapeut.

Zoek een thuiszorgteam bij u in de buurt

De fysiotherapeut bewaakt uw conditie

Als uw longziekte verergert gaan vaak uw conditie en kracht achteruit. Daarom doet de fysiotherapeut van Omring oefeningen met u en leert ademhalingstechnieken aan, waardoor u het minder benauwd heeft. En u kunt een methode onder de knie krijgen om slijm kwijt te raken, zodat u minder hoeft te hoesten. De fysiotherapeut van Omring werkt op een van de drie revalidatielocaties van Omring en hoort bij het Behandelteam dat bij u thuis kan komen.

Meer informatie over fysiotherapie

De ergotherapeut helpt u met dagelijkse handelingen

Als u het erg benauwd heeft, zijn sommige dagelijkse handelingen extra lastig. Zoals bukken bijvoorbeeld. De ergotherapeut van Omring zorgt ervoor dat u aan het eind van de dag nog energie heeft. Bovendien kan de ergotherapeut kijken welke hulpmiddelen voor u geschikt kunnen zijn. De ergotherapeut van Omring werkt op een van de drie revalidatielocaties van Omring en hoort bij het Behandelteam dat bij u thuis kan komen.

Meer informatie over ergotherapie

Revalideren of herstellen na een ziekenhuisopname

Is uw longziekte zodanig ernstig dat u in het ziekenhuis terecht bent gekomen dan kunt u revalideren op een van de drie revalidatielocaties in Den Helder (Den Koogh), Hoorn (Lindendael) of Lutjebroek (Nicolaas) of bijkomen in een logeerkamer van een Omringlocatie.

Meer informatie over revalidatie en herstel

Wat kost zorg bij longaandoeningen?

Fysiotherapie wordt in sommige gevallen vergoed bij COPD. We adviseren u om altijd uw polis na te kijken of te bellen met uw zorgverzekeraar omdat dit per jaar of situatie kan verschillen. Voor overige kosten, zoals thuiszorg en andere behandelingen of ondersteuning, hangen de kosten onder andere af van uw indicatie. Verblijft u op een revalidatielocatie dan wordt de zorg vergoed als u een indicatie hiervoor heeft. Voor het wonen bij de revalidatielocatie betaalt u een eigen bijdrage. 

Meer informatie over kosten en vergoedingen

Zo regelt u zorg bij longaandoeningen

1.

Neem contact op met Omring via 088 – 206 89 10 of service@omring.nl om uw situatie te bespreken.

2.

Er kan een zorgprofessional bij u thuis komen om te bespreken welke zorg er precies nodig is en regelt de indicatieaanvraag.

3.

Zodra de indicatie is afgegeven ontvangt u de gewenste zorg thuis of op een Omringlocatie. 

Hallo, hoe kan ik u helpen?

Chat met een medewerker