Hoe word ik vrijwilliger?

Ruim 2200 vrijwilligers zorgen binnen Omring voor extra ondersteuning in de zorg voor cliënten. Wilt u ook iets voor een ander doen? Heeft u er plezier in om op een andere manier iets voor een ander te betekenen? Bijvoorbeeld een wandeling maken, in een winkel staan, een maaltijd serveren, een activiteit begeleiden, koken of bakken of een maatje zijn van een bewoner? Het aantal uren is bespreekbaar en samen zoeken we graag naar een passende invulling.

Ja, ik meld mij aan als vrijwilliger

Het vrijwilligersplein van Omring

Dit team van vijf werkt er Omring breed aan om het vrijwilligerswerk in goede banen te leiden. Het vrijwilligersplein is een centraal aanspreekpunt binnen Omring. Daarnaast werken op locaties ambassadeurs die ondersteuning en coaching op de werkvloer bieden aan contactpersonen, vrijwilligers en mantelzorgers. Deze ambassadeurs zijn de aanspreekpersonen voor de coördinatoren vrijwilligerswerk.

De coördinator op locatie verbindt de locatie en organisatie om zo vrijwilligers en mantelzorgers zo goed mogelijk te helpen en samen een goede zorggemeenschap te creëren. Zo heeft u als vrijwilliger altijd een vast aanspreekpunt. Ook geven de coördinatoren  trainingen en workshops aan medewerkers, mantelzorgers en vrijwilligers op het gebied van vrijwilligerswerk.

Wat is er mogelijk?

Neem gerust contact op om u vrijblijvend te laten informeren over de verschillende mogelijkheden, via 088 – 206 89 10 of Vrijwilligersplein@omring.nl. Wij maken graag een afspraak voor een vrijblijvend welkomstgesprek. Tijdens dit gesprek wordt u alles uitgelegd en krijgt u tevens een indruk van de sfeer van de locatie naar keuze en de diverse mogelijkheden. Uiteraard passend bij uw wensen en geschikte tijd.

U kunt ook kijken naar de actuele vacatures voor vrijwilligers en direct contact opnemen met de verantwoordelijke van de locatie.

Bekijk hier de actuele vacatures

Hallo, hoe kan ik u helpen?

Chat met een medewerker