Jopie en Gerard blijven liever thuis wonen

‘Wat fijn dat de onafhankelijke cliëntondersteuner ons helpt!’

Verhuizen? Jopie (86) en Gerard (83) Westbroek uit Medemblik dachten er eerst wel over, maar nu weten ze het zeker: ze blijven liever thuis wonen. En daarbij krijgen ze hulp, advies en ondersteuning van Sanne Veen, onafhankelijke cliëntondersteuner van Omring. “Geweldig!” vinden ze.

“We zijn naar diverse huizen gaan kijken, hoor. Maar de huurprijs was te hoog of het was er veel te klein”, vertelt Jopie. “Dus vroegen we ons af: moeten we écht verhuizen?”, vult haar man Gerard aan.

Maar ja, de trap is het struikelblok. Jopie heeft een beknelde zenuw in haar rug en Gerard heeft hart- en longproblemen. “Soms komt hij hijgend boven en moet hij zich vasthouden om niet om te vallen”, zegt Jopie bezorgd.

Zorgconsulent

Daarom heeft onafhankelijke cliëntondersteuner Sanne hen inmiddels geholpen met een WMO-aanvraag voor een traplift. Sanne: “Ik heb uiteraard eerst met hen overlegd wat ze nodig hebben om thuis te kunnen blijven wonen. Ze zouden behalve een traplift ook een vergoeding voor de Regiotaxi willen hebben. Omdat ze niet zo goed weten hoe de computer werkt, heb ik de digitale aanvraag gedaan. Straks zal ik ter ondersteuning aanwezig zijn bij het keukentafelgesprek met een WMO-medewerker van de gemeente.”

Het echtpaar Westbroek is ontzettend blij met Sanne. “Erg fijn”, zegt Jopie. “Het is zo belangrijk dat iedereen weet dat er iemand is die je kan helpen met dit soort dingen”, benadrukt Gerard.

Wilt u onafhankelijk gratis advies over bijvoorbeeld woningaanpassingen, vervoer of zorg? Bel de onafhankelijke cliëntondersteuner van Omring, tel. 088 - 206 82 06. Of kijk op www.omring.nl/onafhankelijke-clientondersteuning waar de onafhankelijke cliëntondersteuner u mee kan helpen.

Hallo, hoe kan ik u helpen?

Chat met een medewerker