Revalidatie & herstel

Revalidatielocatie Lutjebroek

Revalidatielocatie Lutjebroek is gevestigd bij Omringlocatie Nicolaas. In het revalidatiecentrum vindt u alle behandelaren en faciliteiten om spoedig te revalideren of te leren omgaan met uw beperking. Bovendien zijn er in dit revalidatiecentrum in de buurt van Hoorn, Enkhuizen en Bovenkarspel diverse voorzieningen, zoals een gezellig restaurant. En u kunt meedoen aan de vele activiteiten die er worden georganiseerd.

Revalidatietraject

Op uw eerste dag bij revalidatielocatie Lutjebroek heeft u een kennismakingsgesprek met de specialist ouderengeneeskunde of verpleegkundig specialist. U bepaalt tijdens dit gesprek, samen met uw naasten, welk revalidatiedoel u wilt bereiken. Wilt u bijvoorbeeld weer kunnen lopen na uw heupoperatie? Of wilt u zich thuis kunnen redden met uw rolstoel? Wilt u leren uw nieuwe situatie te accepteren? Dit zijn voorbeelden van vragen die u kunt bespreken en waarop uw behandelplan wordt gebaseerd. Naast diverse individuele therapieën zijn er in het revalidatiecentrum groepstherapieën. U kunt ook zelfstandig of met uw bezoek oefenen. Bovendien dagen de verzorgenden u uit om zo zelfstandig mogelijk de dagelijkse handelingen uit te voeren, zoals u zelf aankleden. Want dat komt thuis goed van pas na opname in het revalidatiecentrum.

De specialisten van het geriatrisch revalidatiecentrum

Een multidisciplinair team van specialisten staat voor u klaar, waaronder een fysiotherapeut, ergotherapeut, logopedist, specialist ouderengeneeskunde, verpleegkundig specialist, maatschappelijk werker en psycholoog.

Zo verblijft u er

In het revalidatiecentrum verblijft u tijdelijk in een eenpersoonsappartement met een eigen badkamer van Omringlocatie Nicolaas. Er zijn diverse oefenruimtes, waaronder een fitnessruimte en een aangepaste keuken. Het restaurant, de kapel, de winkel en het beautycentrum zijn prettige plekken om te vertoeven. Ook is er een kapsalon. En u bent van harte welkom in restaurant het Eethuys, waar u samen met uw vrienden of familie kunt genieten van een heerlijke maaltijd.

Meer over Omringlocatie Nicolaas

Nicolaas

Wat kost het?

Uw verblijf bij revalidatielocatie Lutjebroek wordt vergoed door uw zorgverzekeraar. Voor bepaalde zaken in het revalidatiecentrum kan een eigen bijdrage worden gevraagd. Voor alle vergoedingen vanuit de basisverzekering geldt een eigen risico.

Zo werkt revalideren bij Omring

1.

1. Er wordt een GRZ indicatie (Geriatrische Revalidatiezorg) afgegeven door de medisch specialist in het ziekenhuis in overleg met de Specialist Ouderengeneeskunde van Omring.

2.

2. U wordt tijdelijk opgenomen in een revalidatiecentrum op een van onze locaties waar een team van specialisten voor u klaarstaat met behandeling en advies.

3.

3. Na uw revalidatie gaat u naar huis, waar de behandeling indien nodig kan worden voortgezet met behandeling op een van onze locaties met een revalidatiecentrum of aan huis.

Hallo, hoe kan ik u helpen?

Chat met een medewerker