Revalidatie & herstel

Revalidatielocatie Hoorn

Revalidatielocatie Hoorn is gevestigd bij Omringlocatie Lindendael, vlakbij het centrum van Hoorn en het station. U vindt hier alle behandelaren en faciliteiten om spoedig te revalideren of te leren omgaan met uw beperking. Bovendien zijn er veel voorzieningen, zoals een gezellig restaurant en een theater. En u kunt meedoen aan de vele activiteiten die er worden georganiseerd.

Revalidatietraject

Op uw eerste dag bij Revalidatielocatie Hoorn heeft u een kennismakingsgesprek met de specialist ouderengeneeskunde of verpleegkundig specialist. U bepaalt tijdens dit gesprek, samen met uw naasten, welk revalidatiedoel u wilt bereiken. Wilt u bijvoorbeeld weer kunnen lopen na uw heupoperatie? Of wilt u zich thuis kunnen redden met uw rolstoel? Wilt u leren uw nieuwe situatie te accepteren? Dit zijn voorbeelden van vragen die u kunt bespreken en waarop uw behandelplan wordt gebaseerd. Naast diverse individuele therapieën zijn er groepstherapieën. U kunt ook zelfstandig of met uw bezoek oefenen. Bovendien dagen de verzorgenden u uit om zo zelfstandig mogelijk de dagelijkse handelingen uit te voeren, zoals uzelf aankleden. Want dat komt thuis goed van pas.

Onze specialisten

Een multidisciplinair team van specialisten staat voor u klaar, waaronder een zorgmedewerker, fysiotherapeut, ergotherapeut, logopedist, specialist oudergeneeskunde, verpleegkundig specialist, maatschappelijk werker en psycholoog. 

Zo verblijft u er

Tijdens uw revalidatie verblijft u in Lindendael, de Omringlocatie waar Revalidatielocatie Hoorn is gevestigd. U beschikt over een eenpersoonsappartement met eigen badkamer. Het Franse plein, de winkel, de kapsalon, het theater en de bibliotheek van Lindendael zijn fijne plekken om te vertoeven. En u bent van harte welkom in het restaurant, waar u samen met uw vrienden of familie kunt genieten van een heerlijke maaltijd. Iedere behandelaar van Revalidatielocatie Hoorn heeft een eigen behandelruimte. Daarnaast is er een goed uitgeruste fitnessruimte met specialistische revalidatieapparatuur.

Meer over Omringlocatie Lindendael

Behandelcentrum Lindendael

Wat kost het?

Uw verblijf bij Revalidatielocatie Hoorn wordt vergoed door uw zorgverzekeraar. Voor bepaalde zaken kan een eigen bijdrage worden gevraagd. Voor alle vergoedingen vanuit de basisverzekering geldt een eigen risico.

Zo werkt revalideren bij Omring

1.

Er wordt een GRZ indicatie (Geriatrische Revalidatiezorg) afgegeven door de medisch specialist in het ziekenhuis in overleg met de Specialist Oudergeneeskunde van Omring.

2.

U wordt tijdelijk opgenomen in een van onze locaties waar een team van specialisten voor u klaarstaat met behandeling en advies.

3.

Na uw revalidatie gaat u naar huis, waar de behandeling indien nodig kan worden voortgezet met behandeling op een van onze locaties of aan huis.

Hallo, hoe kan ik u helpen?

Chat met een medewerker