Revalidatie & herstel

Revalidatielocatie Den Helder

Revalidatielocatie Den Helder is gevestigd bij Omringlocatie Den Koogh. U vindt hier alle behandelaren en faciliteiten om spoedig te revalideren of te leren omgaan met uw beperking. Bovendien zijn er veel voorzieningen, zoals een gezellig restaurant. En u kunt meedoen aan de vele activiteiten die er worden georganiseerd.

Revalidatietraject

Op uw eerste dag bij Revalidatielocatie Den Helder heeft u een kennismakingsgesprek met de specialist ouderengeneeskunde of verpleegkundig specialist. U bepaalt tijdens dit gesprek, samen met uw naasten, welk revalidatiedoel u wilt bereiken. Wilt u bijvoorbeeld weer kunnen lopen na uw heupoperatie? Of wilt u zich thuis kunnen redden met uw rolstoel? Wilt u leren uw nieuwe situatie te accepteren? Dit zijn voorbeelden van vragen die u kunt bespreken en waarop uw behandelplan wordt gebaseerd. Naast diverse individuele therapieën zijn er groepstherapieën. U kunt ook zelfstandig of met uw bezoek oefenen. Bovendien dagen de verzorgende u uit om zo zelfstandig mogelijk de dagelijkse handelingen uit te voeren, zoals uzelf aankleden. Want dat komt thuis goed van pas.

Onze specialisten

Een multidisciplinair team van specialisten staat voor u klaar, waaronder een fysiotherapeut, ergotherapeut, logopedist, specialist oudergeneeskunde, verpleegkundig specialist, maatschappelijk werker en psycholoog. 

Zo verblijft u er

U verblijft in Den Koogh in een eenpersoonsappartement met een gedeelde badkamer. Deze Omringlocatie is sfeervol en heeft veel voorzieningen, waaronder een winkel, kapsalon, internetcafé en een paar terrassen. In het Eethuys, het restaurant van Den Koogh, kunt u met uw vrienden en familie genieten van een heerlijke maaltijd. Ook is er een actief verenigingsleven. Iedere behandelaar heeft een eigen behandelruimte. Daarnaast is er een goed uitgeruste fitnessruimte met specialistische revalidatieapparatuur.

Meer over Omringlocatie Den Koogh

Den Koogh met beweegtuin

Wat kost het?

Uw verblijf in het Revalidatielocatie Den Koogh wordt vergoed door uw zorgverzekeraar. Voor bepaalde zaken kan een eigen bijdrage worden gevraagd. Voor alle vergoedingen vanuit de basisverzekering geldt een eigen risico.

Zo werkt revalideren bij Omring

1.

Er wordt een GRZ indicatie (Geriatrische Revalidatiezorg) afgegeven door de medisch specialist in het ziekenhuis in overleg met de Specialist Oudergeneeskunde van Omring.

2.

U wordt tijdelijk opgenomen in een van onze locaties waar een team van specialisten voor u klaarstaat met behandeling en advies.

3.

Na uw revalidatie gaat u naar huis, waar de behandeling indien nodig kan worden voortgezet met behandeling op een van onze locaties of aan huis.

Hallo, hoe kan ik u helpen?

Chat met een medewerker