Behandelmogelijkheden

Psychologie

Als u op een Omringlocatie woont, kunt u ondersteuning krijgen van een psycholoog. Dit kan helpen bij mentale klachten, zoals een depressie, angst in verband met een ernstige ziekte of onzekerheid na een medische ingreep. Ook kan de psycholoog uw geheugen of andere cognitieve functies testen om te kijken of er sprake is van dementie en zo ja, welke vorm van dementie.

Waar kan een psycholoog u bij helpen?

De psychologen van Omring zijn gespecialiseerd in het ondersteunen van mensen met een chronische ziekte, een ernstige aandoening, beperking of dementie. Zij helpen met het omgaan hiermee en praten met u over uw angst of depressieve gevoelens. Daarnaast onderzoeken de psychologen het geheugen, taalgebruik, de waarneming, persoonlijkheid en intelligentie. Bijvoorbeeld na een beroerte of als u het gevoel hebt dat u erg veel last van uw geheugen heeft. Het in kaart brengen van uw mentale situatie, zoals stemming, gedrag en persoonlijkheid, is belangrijk omdat onze andere specialisten zo een goed beeld hebben van uw mogelijkheden. Hierdoor ontvangt de zorg die u nodig heeft.

Voorbeeldsituaties

“Nu ik gehoord heb dat ik ongeneeslijk ziek ben, voel ik me angstig en heb ik vreselijke dromen”

De psycholoog praat met u over uw angsten om uw angstgevoelens en nachtmerries verminderen.

“Het geheugen en oriëntatievermogen van mijn vrouw gaan steeds meer achteruit. Heeft ze Alzheimer of een andere vorm van dementie?”

De psycholoog kan in overleg met uw vrouw en u onderzoeken wat er met uw vrouw aan de hand zou kunnen zijn.

Zo regelt u psychologische ondersteuning bij Omring

U kunt gebruik maken van onze psychologen als u op een Omringlocatie woont of daar tijdelijk verblijft. Om een afspraak te maken kunt u contact opnemen met het medisch secretariaat van de Omringlocatie waar u woont. Ook uw mantelzorger kan contact opnemen. Wat de kosten betreft: de kosten worden volledig vergoed.

Hallo, hoe kan ik u helpen?

Chat met een medewerker