Behandelmogelijkheden

Logopedie

Wilt u beter kunnen praten, kauwen of slikken? Bijvoorbeeld omdat u een CVA heeft gehad of de ziekte van Parkinson of MS heeft? Onze logopedisten bieden zorg aan cliënten met klachten en vragen op het gebied van de stem, de taal, de spraak en het gehoor. Ook voor hulpvragen betreffende het kauwen en slikken kan men bij de logopedist terecht.

Waar kan een logopedist u bij helpen?

Problemen met stem, spraak (dysartrie), taal (afasie), eten en drinken (dysfagie) zijn vaak het gevolg van een ongeluk of een aandoening. Zoals een beroerte, dementie, aangezichtsverlamming, een (hersen)tumor, MS of de ziekte van Parkinson. De logopedisten van Omring zijn gespecialiseerd in het onderzoeken en behandelen van de problemen die u hierdoor wellicht ervaart.

De logopedisten maken deel uit van het Omring Behandelteam. Een multidisciplinair team bestaande uit diëtisten, ergotherapeuten en fysiotherapeuten. Samen met u zorgen zij voor een optimaal behandelresultaat. De behandeling wordt individueel gegeven maar behandeling in een groep behoort ook tot de mogelijkheden (afasie-behandelgroep, Parkinsongroep). Per Behandelteam zijn er logopedisten die aangesloten zijn bij ParkinsonNet en ingeschreven staan in het Afasieregister.

Voorbeeldsituaties

“Ik kan sinds ik een hersenbloeding heb gehad, moeilijk uit mijn woorden komen”

De logopedist kijkt welke problemen u met praten en het vinden van woorden heeft. Daarna krijgt u een training die op uw situatie is afgestemd.

“Ik krijg mijn eten en drinken niet goed meer weg”

De logopedist helpt u om weer beter te kauwen en slikken.

Altijd dichtbij

De logopedisten van Omring zijn werkzaam in West-Friesland en de Kop van Noord-Holland. Er is dus altijd een logopedist bij u in de buurt. Onze logopedisten kunnen u vervolgens in een van onze behandelcentra of op een woonlocatie van Omring behandelen.

Zo regelt u logopedie van Omring

Woont u nog zelfstandig en heeft u logopedie nodig? De logopedist van Omring kan u behandelen op een locatie van Omring, mits u de diagnose ziekte van Parkinson of parkinsonisme heeft. Heeft u deze diagnose niet, dan verwijzen wij u graag door naar een andere logopedist. 

Voor de logopedie heeft u een verwijzing van de huisarts of specialist nodig.

 

Neem contact op

Voor allerlei vragen of het maken van een afspraak kunt u bellen met 088 - 206 80 90. U kunt ook een e-mail sturen naar abc.behandelcentrum@omring.nl.

Voor meer informatie of het maken van een afspraak kunt u bellen naar 088 - 206 80 90

Of stel u vraag via het formulier op onze website

U kunt ook een mail sturen naar abc.behandelcentrum@omring.nl

Hallo, hoe kan ik u helpen?

Chat met een medewerker