Behandelmogelijkheden

Fysiotherapie

Heeft u moeite met in en uit bed komen? Of gaat het traplopen niet meer zo soepel? Wilt u beter bewegen, liefst zonder pijn? De fysiotherapeuten van Omring helpen uw klachten aan spieren, gewrichten en zenuwen te verminderen door middel van fysiotherapie , te adviseren over hulpmiddelen en het geven van diverse trainingen. U kunt hierbij denken aan valpreventie. U kunt voor behandeling met fysiotherapie naar een Omringlocatie in West-Friesland of de Kop van Noord-Holland komen. Daarnaast is fysiotherapie aan huis een mogelijkheid, waarbij de fysiotherapeut van het Omring Behandelteam u thuis bezoekt.

Waar kan fysiotherapie u bij helpen?

Onze fysiotherapeuten zijn gespecialiseerd in (meervoudige) ziektebeelden bij kwetsbare ouderen, waaronder dementie, COPD, reuma, artrose, beroerte (CVA), niet-aangeboren hersenletsel (NAH), de Ziekte van Parkinson, hartfalen, multiple sclerose (MS) en amputatie. Daarnaast zijn ze aangesloten bij landelijke netwerken zoals het Parkinsonnet, ClaudicatioNet en Coach2Move.

Individuele of groepstherapie met fysiotherapie

De fysiotherapeuten maken deel uit van het Omring Behandelteam: een multidisciplinair team bestaande uit logopedisten, ergotherapeuten en fysiotherapeuten. Samen met u zorgen zij voor een optimaal behandelresultaat. De behandeling wordt individueel gegeven, maar behandeling met geriatrie-fysiotherapie in een groep behoort ook tot de mogelijkheden (afasie-behandelgroep of Parkinsongroep).

Voorbeeldsituaties waarin een behandeling met fysiotherapie kan helpen:

“Hoe ben ik na mijn heupoperatie of knieoperatie zo snel mogelijk weer op de been?”

De fysiotherapeut bekijkt met u welke oefentherapie en beweegprogramma’s het beste voor u zijn om zo snel mogelijk te herstellen en uit de voeten te kunnen. Bovendien krijgt u advies over hoe u met de nieuwe situatie kunt omgaan.

 

“Welke prothese, rollator of ander hulpmiddel is het meest geschikt voor mij?”

De fysiotherapeut geeft advies over hulpmiddelen zoals aangepaste schoenen, prothesen en beugels. Als het nodig is, zorgt de fysiotherapeut ervoor dat u deze hulpmiddelen ontvangt. Ook voor vragen over loophulpmiddelen, zoals rollators, kunt u bij de fysiotherapeut terecht. U kunt de meest gangbare hulpmiddelen bij ons uitproberen.

Omring fysiotherapie is altijd dichtbij

De fysiotherapeuten van Omring zijn werkzaam in West-Friesland en de Kop van Noord-Holland. Er is dus altijd een fysiotherapeut bij u in de buurt. Onze therapeuten kunnen u in een van onze behandelcentra, op een woonlocatie van Omring behandelen met fysiotherapie. Ook fysiotherapie bij u thuis behoort tot de mogelijkheden. In West-Friesland kunt u onder andere terecht voor fysiotherapie in Hoorn, Medemblik, Enkhuizen, Wervershoof, Lutjebroek, Spanbroek en Wognum. In de Kop van Noord-Holland geeft het Omring Behandelteam fysiotherapie in Den Helder en Julianadorp. 

Wilt u fysiotherapie in Purmerend, fysiotherapie in Alkmaar, fysiotherapie in Heiloo of fysiotherapie in Heerhugowaard? In deze plaatsen heeft Omring geen locaties. De zorgconsulent kan samen met u bekijken in welke nabijgelegen plaats u een behandeling van een van onze fysiotherapeuten kunt krijgen. Net zoals Omring fysio aan huis, biedt dit een goed alternatief voor het bezoeken van een fysiotherapeut in Purmerend, Alkmaar, Heiloo of Heerhugowaard.

Fysiotherapeut Joline

Zo regelt u fysiotherapie

U kunt altijd direct een afspraak maken met een fysiotherapeut. U hoeft daarvoor niet eerst langs de huisarts, tenzij uw verzekeraar dat anders omschrijft in de polisvoorwaarden. Bij een aantal aandoeningen is wel een verwijzing nodig. Heeft u een chronische aandoening? Dan krijgt u fysiotherapie vergoed vanaf de 21e behandeling. U betaalt de eerste 20 behandelingen dus altijd zelf.

Wanneer u behandelingen vergoed krijgt vanuit de basisverzekering, dan wordt dit eerst verrekend met uw eigen risico. Bent u aanvullend verzekerd voor fysiotherapie? Dan worden de kosten veelal volledig of deels vergoed door uw zorgverzekeraar. Wij adviseren u dan ook om altijd uw polis na te kijken of te bellen met uw zorgverzekeraar.

Voor deze aandoeningen valt gesuperviseerde oefentherapie onder toezicht binnen de basisverzekering:

  • Bij artrose aan de heup- en kniegewrichten krijgt u maximaal de eerste 12 behandelingen gesuperviseerde oefentherapie vergoed.
  • Bij claudicatio intermittens (etalagebenen) krijgt u maximaal de eerste 37 behandelingen gesuperviseerde oefentherapie vergoed.
  • Bij COPD is het aantal behandelingen dat u vergoed krijgt afhankelijk van de ernst van de COPD.
Fitheidstest

Neem contact op

Voor meer informatie of het maken van een afspraak kunt u bellen naar
088 - 206 80 90

Of stel u vraag via het formulier op onze website 

U kunt ook een mail sturen naar abc.behandelcentrum@omring.nl 

Hallo, hoe kan ik u helpen?

Chat met een medewerker