Behandelmogelijkheden

Fysiotherapie

Heeft u moeite met in en uit bed komen? Of gaat het traplopen niet meer zo soepel? Wilt u beter bewegen, liefst zonder pijn? De fysiotherapeuten van Omring helpen uw klachten aan spieren, gewrichten en zenuwen te verminderen, adviseren over hulpmiddelen en geven diverse trainingen zoals valpreventie. U kunt voor behandeling naar een Omringlocatie komen of de fysiotherapeut van het Omring Behandelteam bezoekt u thuis.

Waar kan een fysiotherapeut u bij helpen?

Onze fysiotherapeuten zijn gespecialiseerd in (meervoudige) ziektebeelden bij kwetsbare ouderen, waaronder dementie, COPD, reuma, artrose, beroerte (CVA), niet-aangeboren hersenletsel (NAH), ziekte van Parkinson, hartfalen, multiple sclerose (MS) en amputatie. Daarnaast zijn ze aangesloten bij landelijke netwerken als Parkinsonnet, claudicationet en Coach2Move.

De fysiotherapeuten maken deel uit van het Omring Behandelteam. Een multidisciplinair team bestaande uit logopedisten, ergotherapeuten en fysiotherapeuten. Samen met u zorgen zij voor een optimaal behandelresultaat. De behandeling wordt individueel gegeven maar behandeling in een groep behoort ook tot de mogelijkheden (afasie-behandelgroep, Parkinsongroep).

Voorbeeldsituaties

“Hoe ben ik na mijn heupoperatie of knieoperatie zo snel mogelijk weer op de been?”

De fysiotherapeut bekijkt met u welke oefentherapie en beweegprogramma’s het beste voor u zijn om zo snel mogelijk te herstellen en uit de voeten te kunnen. Bovendien krijgt u advies over hoe u met de nieuwe situatie kunt omgaan.

“Welke prothese, rollator of ander hulpmiddel is het meest geschikt voor mij?”

De fysiotherapeut geeft advies over hulpmiddelen zoals aangepaste schoenen, prothesen en beugels. Als het nodig is, zorgt de fysiotherapeut ervoor dat u deze hulpmiddelen ontvangt. Ook voor vragen over loophulpmiddelen, zoals rollators, kunt u bij de fysiotherapeut terecht. U kunt de meest gangbare hulpmiddelen bij ons uitproberen.

Altijd dichtbij

De fysiotherapeuten van Omring zijn werkzaam in West-Friesland en de Kop van Noord-Holland. Er is dus altijd een fysiotherapeut bij u in de buurt. Onze therapeuten kunnen u in een van onze behandelcentra, op een woonlocatie van Omring of thuis behandelen.

Zo regelt u fysiotherapie van Omring

U kunt altijd direct een afspraak maken met een fysiotherapeut. U hoeft daarvoor niet eerst langs de huisarts, tenzij uw verzekeraar dat anders omschrijft in zijn polisvoorwaarden. Wat de kosten betreft: alle zorgverzekeraars vergoeden fysiotherapie in principe vanuit de basisverzekering, maar wij adviseren u om altijd uw polis na te kijken of te bellen met uw zorgverzekeraar omdat dit per jaar of situatie kan verschillen.

 

Neem contact op

Voor allerlei vragen of het maken van een afspraak kunt u bellen met 088 - 206 80 90. U kunt ook een e-mail sturen naar abc.behandelcentrum@omring.nl.

Voor meer informatie of het maken van een afspraak kunt u bellen naar 088 - 206 80 90

Of stel u vraag via het formulier op onze website 

U kunt ook een mail sturen naar abc.behandelcentrum@omring.nl 

Hallo, hoe kan ik u helpen?

Chat met een medewerker