Schrijf je nu in voor leerjaar 2023/2024

Post-hbo: Innoveren in Zorg en Welzijn met Technologie

Ben jij enthousiast over zorgtechnologie en wil je aan de slag met innovaties? Vind je het leuk om in gesprek te gaan met zorgverleners, zorgmanagement, ICT'ers en techneuten? Dan is de post-hbo opleiding ‘Innoveren in Zorg en Welzijn met Technologie’ echt wat voor jou!

Jij bent de brug tussen zorg en technologie

Tijdens de opleiding leer je voldoende over ICT en technologie om het gesprek te voeren met diverse partijen. Zo kun je een spreekbuis zijn voor de zorg richting ICT en vandaaruit ook terug naar de zorg. Je vertaalt problemen naar de technologische oplossing die nodig is en je stippelt het pad uit naar een succesvolle implementatie.

Talent Academy Westfriesland

Programma & data:

Oriënteren op eHealth en zorgtechnologie

Binnen deze module ga je oplossingsgericht zoeken, kiezen en uitwerken. Dit doe je op basis van een onderzoek binnen in jouw eigen organisatie. Wat is er mogelijk op het gebied van eHealth? Welke ontwikkelingen en trends zijn er op dit gebied? Wat gebeurt er al? Waar liggen kansen voor de eigen organisatie? Over jouw bevindingen geef je een pitch voor een jury.

Data:
31-10-2023
14-11-2023
28-11-2023

Informatienalayse

Je leert methodisch en gestructureerd een probleem analyseren. Na afloop van de module heb je n.a.v. een probleem in de eigen organisatie een adviesrapport gemaakt in de vorm van een informatieanalyse.

Data:
19-12-2023
09-01-2024
23-01-2024
06-02-2024

Ontwerpen van eHealth toepassingen

Binnen deze module ga je discussiëren over en oefenen met de theoretische kaders door middel van interactieve lessen. Daarnaast ga je collega’s interviewen.

Data:
27-02-2024
12-03-2024
26-03-2024
09-04-2024

Wet-, regelgeving en informatiebeveiliging

Binnen deze module ga je groepsgewijs een risico-inventarisatie uitvoeren. Je gaat ophalen wat stimulerende en remmende aspecten zijn rondom het gebruik van persoonsgegevens binnen een bepaalde situatie. Hier ga je vervolgens een DEDA workshop over uitvoeren met belanghebbenden. Over deze workshop schrijf je een kort essay.

Data:
07-05-2024
21-05-2024

Adviseren en communiceren

Inhoudelijk ben je inmiddels in staat om advies op verschillende niveaus uit te brengen. Na afloop van de module weet je op welke wijze jij je advies communicatief vorm kunt geven, zodat er geluisterd wordt naar jouw advies en hier oog voor is.

Data:
11-06-2024
25-06-2024

Na de zomervakantie volgen de laatste vier lesdagen. Deze worden op een later moment ingeroosterd voor het najaar van 2024.

Eénjarige post-hbo opleiding

De post-hbo ‘Innovatie in Zorg en Welzijn met Technologie’ is dé opleiding om je als zorgprofessional door te ontwikkelen als ambassadeur op het snijvlak van zorg en technologie. Omring en WilgaerdenLeekerweideGroep hebben de opleiding samen met Hogeschool Inholland vormgegeven. Hogeschool Inholland heeft al 25 jaar ervaring met het ontwikkelen en aanbieden van opleidingen op het snijvlak van zorg en technologie.

De opleiding start in oktober 2023 en duurt één jaar. Tijdens de opleiding werk je aan opdrachten en vraagstukken van de eigen afdeling, organisatie of partnerorganisaties. Eens in de twee weken heb je een lesdag op wisselende locaties van Omring en partnerorganisaties in de regio Westfriesland. Naast de lesdagen werk je samen en individueel in een digitale leeromgeving aan de leerstof en de opdrachten.

Hogeschool Inholland

Hallo, hoe kan ik u helpen?

Chat met een medewerker