Korting met Omringpas

Nationaal Reddingmuseum

Het Nationaal Reddingmuseum vertelt het verhaal van het reddingwezen in Nederland. Er is van alles te doen voor jong en oud. Een bezoek aan het museum is een leuke en leerzame interactieve belevenis.

Praktische informatie

Voordeel Omringpas

Op vertoon van een Omringpas krijgen volwassenen € 2,25 korting op de toegangsprijs.

Locatie

Nationaal Reddingmuseum
Willemsoord 60 G
1781 AS Den Helder

Meer informatie

Ervaar windkracht 10 en hoge golven

Een bezoek aan het museum is een leuke en leerzame interactieve belevenis. Ervaar bijvoorbeeld hoe windkracht 10 aanvoelt in de windtunnel. Beleef de wilde zee als een echte redder op de vaarsimulator. Leer varen met het Heldenspel en verstuur een bericht in morse.

Word ook een redder
Ook de historische films op groot scherm nemen je mee in de wereld van de redders van vroeger. Ervaar zelf hoe zwaar het was om het licht te laten branden met het handgedreven zoeklicht en probeer te navigeren met de sextant. Kruip zo in de huid de redders van vroeger.

Luister naar de verhalen van vroeger
De gratis audiotour leid je door het museum en vertelt de verhalen van vroeger. De verschillende reddingboten in het museum laten de ontwikkeling in het reddingwezen zien. Buiten is een recente reddingboot te vinden van de klasse Valentijn.

Verder is er in het museum aandacht voor redders, reddingacties, reddingboten, reddingmaatschappij, scheepscommunicatie, navigatie en divers reddingmaterieel. Aan de museumsteiger liggen zes varende historische reddingboten.

Klik hier voor de website van het Reddingmuseum en kijk welke activiteiten er aangeboden worden.

Adres en openingstijden

Het Nationaal Reddingmuseum is open van dinsdag tot en met zondag van 10.00 tot 17.00 uur. Tijdens de schoolvakanties is het museum wel geopend op maandag.

Gesloten op Eerste Kerstdag, Nieuwjaarsdag en Koningsdag.

Willemsoord 60 G
1781 AS Den Helder

Het Reddingmuseum deelt de entree met Theater de Kampanje. Middels een draaideur kom je in een centrale hal. Aan het einde van deze hal bevindt zich de ingang van het Reddingmuseum. Op Willemsoord kun je de bewegwijzeringspalen en borden volgen naar de ingang.

Toegankelijkheid mindervaliden

Het museum is in het bezit van het Internationaal Invaliden Toegangsvignet en is dus toegankelijk voor mindervaliden. Er zijn speciale parkeergelegenheden, er is een lift en een invalidentoilet en er zijn geen drempels. In het museum zijn voor bezoekers rolstoelen en rollators beschikbaar.

Neem contact op

Bel 088 – 206 79 99
Wij zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar

Stel uw vraag aan een van onze medewerkers via de live chat

Nu chatten

Chat momenteel offline

U kunt ook een mail sturen naar service@omringpas.nl

Hallo, hoe kan ik u helpen?

Chat met een medewerker