Gezond leven

Fitheidstest

De Omring Fitheidstest maakt je bewust van het belang van bewegen en geeft inzicht in het functioneren van je eigen lichaam. Wie ouder wordt, verliest spiermassa en spierkracht. Vanaf het 70e levensjaar neemt dit zelfs tot drie procent per jaar af. Hierdoor kun je minder mobiel worden of vaker vallen. Ben je benieuwd hoe je er lichamelijk voor staat? Doe dan de Omring Fitheidstest.  Deze test geeft je inzicht in het functioneren van je eigen lichaam. Je ontvangt persoonlijk advies en begeleiding van een Omring fysiotherapeut om fit en vitaal te blijven.

Condities & Spierkracht

Tijdens de Fitheidstest worden onder andere je conditie en kracht in kaart gebracht. Dit wordt gedaan met bijvoorbeeld een wandeltest. Je uithoudingsvermogen heeft grote invloed op je weerstand en vitaliteit. Als je jouw uithoudingsvermogen verbetert, krijg je natuurlijk meer energie. 

Wist je dat je spierkracht met de jaren afneemt? Dit zorgt ervoor dat je kwetsbaarder en soms zelfs minder weerbaar wordt en dat de kans op vallen toeneemt. In de Fitheidstest wordt zowel de spierkracht in je handen als in je benen gemeten.

Fitheidstest

Locaties

De Omring Fitheidstest kun je doen op de volgende locaties van Omring.

Nicolaas Azalealaan 18 in Lutjebroek

Lindendael Koepoortsweg 35 in Hoorn

Den Koogh Drs. Bijlweg 4 in Den Helder

Den Koogh

Kosten & Aanmelden

Met Omringpas          € 59,-
Zonder Omringpas    € 75,-

Aanmelden kan via onderstaand formulier of via onze klantenservice: 088 - 206 79 99.

Omringpas

Meer informatie

Inhoud Fitheidstest

Fitheidstest: eerst worden uw persoonlijke kenmerken, die een relatie hebben met uw gezondheid en vitaliteit, in kaart gebracht. Hierbij kunt u denken aan: gewicht, lengte, leeftijd en vetmassa. Vervolgens worden uw uithoudingsvermogen en uw kracht gemeten.

Persoonlijk advies: u ontvangt na afloop van de Fitheidstest direct een persoonlijk advies. Dit advies is gebaseerd op de resultaten van de testen.

 

Ben je verzekerd bij Univé?

Dan kun je de kosten van deze Fitheidstest declareren als je een aanvullende Thuiszorgpolis Goed, Beter of Best van Univé heeft. Univé wil als coöperatieve verzekeraar meer bieden dan alleen een verzekering voor als je ziek wordt. Zij willen graag hun leden helpen meer regie te krijgen op hun gezondheid en leven. Daarom kun je de Fitheidstest van Omring met jouw aanvullende Thuiszorgpolis Goed, Beter of Best volledig declareren bij Univé. De Omring Fitheidstest kost je in dit geval niets.

Overige verzekeringsmaatschappijen

Ben je aanvullend verzekerd? Sommige verzekeringsmaatschappijen vergoeden de Fitheidstest vanuit het aanvullende pakket. Informeer bij je verzekering of dit ook voor jouw geldt.

 

Aanmelden Fitheidstest

Ja, ik meld mij aan voor de Fitheidstest! Verplicht
Postcode
Ja, ik geef Omring toestemming om de kosten voor deze training af te schrijven van mijn rekening.

Hallo, hoe kan ik u helpen?

Chat met een medewerker