Tijdelijke chalets op Texel voor zorgmedewerkers Omring

Chalets van Omring op Texel

Ouderenzorgorganisaties in Nederland hebben door de toenemende vergrijzing de komende jaren steeds meer zorgpersoneel nodig. Tegelijkertijd neemt de beroepsbevolking in Nederland af, waardoor het lastiger wordt om goed zorgpersoneel te vinden. Op Texel is deze ontwikkeling voor Omring nu al duidelijk merkbaar. Naast de vergrijzing en de krappe arbeidsmarkt speelt voor Texel daarbij nog een andere factor een rol: huisvesting. Met de plaatsing van zes chalets voor tijdelijke bewoning speelt Omring hier op in.

Coördinerend verpleegkundige op Texel José Hagen: “Met alleen de zorgmedewerkers die van Texel komen redden we het helaas niet meer. Voor nieuwe eilanders is er vaak nog geen geschikte woonruimte op het eiland beschikbaar en iedere dag op en neer naar het vaste land is niet te doen”.

Zes gemeubileerde chalets

Om ervoor te zorgen dat er toch nieuwe medewerkers kunnen starten heeft Omring een creatieve oplossing bedacht. In Den Burg zijn zes gemeubileerde chalets geplaatst als tijdelijke huisvesting. De chalets zijn bedoeld voor nieuwe medewerkers van ‘de overkant’ om maximaal twee jaar in te wonen. Dit geeft hen de tijd om te starten bij Omring op Texel en daar een vaste woning te vinden. José Hagen: “Inmiddels zijn twee chalets verhuurd en krijgen de andere vier huisjes binnenkort een bewoner. Heel fijn dat we een aantal van onze nieuwe collega’s op deze manier een opstap kunnen geven.”

Van Amersfoort naar Texel

Niet alleen voor Omring zijn de chalets een mooie kans in de zoektocht naar nieuw zorgpersoneel. Veel mensen dromen er namelijk van om op Texel te wonen en te werken. Dit geldt ook voor verzorgende IG Patricia Florijn en haar man, die als eerste de sleutel van een chalet kregen. Patricia: “We gingen altijd al graag naar Texel op vakantie en droomden ervan ons er te willen vestigen. We willen graag een blijvende maatschappelijke bijdrage leveren op het eiland. Woonruimte was onze uitdaging, maar Omring geeft ons de kans om de stap van Amersfoort naar Texel te maken”.

Hallo, hoe kan ik u helpen?

Chat met een medewerker