Samen zorgen, wonen en feestvieren: De Zeester bestaat 12,5 jaar en organiseert jubileumfestiviteiten

De Zeester in Den Helder

Het is 12,5 jaar geleden dat woonwijk Duinpark in Den Helder – en daarmee ook Omringlocatie De Zeester - feestelijk werd geopend door (toen nog) koningin Beatrix. Hoog tijd dus, om na ruim een decennium weer de slingers op te hangen!

Volgende week wordt de Omringblauwe loper uitgerold voor alle buurtbewoners van de Zeester. Op maandag 13 november is er een open huis en op woensdag 15 november is iedereen welkom om te komen slenteren over de jubileummarkt.

Omringlocatie De Zeester – een woonzorglocatie gespecialiseerd in dementiezorg - kreeg 12,5 jaar geleden een centrale plek in de nieuw ingerichte wijk Nieuw Den Helder. De locatie heeft 12 woongroepen met elk zes of zeven bewoners, waar op een kleinschalige manier zorg wordt geboden. “Het is echt een beetje een familie-idee”, vertelt locatiemanager Ariëla Bos. “Veel mensen vinden het prettig om op zo’n manier onder elkaar te zijn in de huiskamers.”

Open huis met salonorkest en verse wafels
Op maandag 13 november 2023 kunnen buurtbewoners de sfeer komen proeven. Tussen 12.00 en 14.30 uur gaan de deuren van de locatie open. “We laten veel zien van De Zeester. De grote ontmoetingsruimte is geopend, waar het Niedorps Salonorkest optreedt en er ligt een heerlijke wafel met warme kersen klaar voor de bezoekers.” Ook biedt het open huis een gelegenheid om meer te weten te komen over dementiezorg, vertelt Ariëla: “Iedereen kent wel iemand met dementie in zijn of haar omgeving. Je kunt langskomen om te zien hoe wij liefdevolle zorg bieden aan mensen met ernstige dementie.”

Ik hoop dat we mensen een goede indruk kunnen geven van hoe we wonen met zorg aanbieden in De Zeester

Jubileummarkt
Naast het open huis, is er volgende week ook een feestelijke jubileummarkt, waar boeken, hapjes, kunst en snuisterijen worden verkocht. De kramen staan klaar op woensdag 15 november tussen 14.00 – 16.00 uur.

“Iedereen uit de buurt kent De Zeester. We hebben 140 medewerkers en zijn dus een grote werkgever in de regio en zelfs de grootste Omringlocatie van Den Helder. Toch denkt men vaak dat we een kleine locatie zijn. Dat zegt misschien iets over onze huiselijke en warme sfeer”, zegt Ariëla trots. Ze vindt het jubileum dan ook een mooie aanleiding om de deuren te openen voor de buurt. “Ik hoop dat we mensen zo een goede indruk kunnen geven van hoe we wonen met zorg aanbieden in De Zeester, zodat mensen weten dat dit een warme en liefdevolle plek is voor hun naaste wanneer het thuis echt niet langer gaat.”

Hallo, hoe kan ik u helpen?

Chat met een medewerker