Robin Bremekamp lid Raad van Bestuur Omring

Robin Bremekamp2

Per 1 november 2024 treedt Robin Bremekamp (48) aan als lid van de Raad van Bestuur van Omring. Samen met voorzitter Jolanda Buwalda staat hij vanaf die datum aan het roer van onze organisatie. 

 

Robin Bremekamp is mede-oprichter en partner van adviesbureau Common Eye en werkte daarvoor als consultant bij onder meer Twynstra Gudde, en heeft ruime ervaring op het gebied van strategie en samenwerken in de zorgsector. Als adviseur was Robin Bremekamp in 2015-2016 al bij Omring betrokken bij het tot stand brengen van een nieuwe strategische koers van de organisatie.

“Voor mij een eer en prachtige kans om nu in deze functie voor Omring aan de slag te gaan,” aldus Robin Bremekamp. “Ik ken Omring al jaren als professionele en mensgerichte vernieuwer. Ik wil dan ook graag mijn bijdrage leveren en mijn expertise inzetten om deze mooie organisatie nog weer verder te brengen.”

Coen van de Louw, voorzitter van de Raad van Toezicht van Omring is enthousiast: “Met Robin Bremekamp halen we een verbinder in huis, die de zorgsector zeer goed kent en veel expertise op het vlak van samenwerking meebrengt. De uitdagingen waarvoor de VVT-sector – en daarmee ook Omring – staat vragen ook precies die eigenschappen. We moeten het samen doen. In de regio en in de sector.” Het gaat daarbij eerst en vooral om de spanning tussen de toenemende zorgvraag en de in Noord-Holland sterk krimpende arbeidsmarkt, maar ook om onder meer de opgave om voldoende geschikte woningen te vinden voor ouderen.

Robin Bremekamp volgt Frido Kraanen op die per 1 juli Omring heeft verlaten en lid is geworden van de Raad van Bestuur van Gelre Ziekenhuizen. Coen van de Louw zegt “In de afgelopen jaren hebben we een solide en professionele basis gelegd. We kijken ernaar uit nu met Robin verder de toekomst in te gaan. De zorg gaat veranderen, en met Jolanda Buwalda samen met Robin Bremekamp in de Raad van Bestuur zijn we als toonaangevende organisatie in positie om daarop in te spelen. Robin’s positiviteit, z’n energie, vertrouwen, resultaatgerichtheid en duidelijkheid passen uitstekend bij Omring.”

Als adviseur begeleidde Robin Bremekamp meerdere fusie- en samenwerkingsprocessen in zorgorganisaties door het hele land. Daarnaast is hij begeleider van meerdere landelijke bestuurlijke zorgtafels, waaronder die gericht op het IZA, naast trajecten gericht op procesverbetering in de zorg. Robin Bremekamp is getrouwd en heeft twee kinderen.

Hallo, hoe kan ik u helpen?

Chat met een medewerker