Opening nieuwe Sorghvliet in Andijk

Sorghvliet

Vrijdag 18 september vond de opening van het nieuwe Sorghvliet plaats. Tijdens deze kleinschalige, aangepaste opening kwamen bijna 60 medewerkers van Omring naar de rondleiding. De woonzorglocatie van Omring is gevestigd in Andijk en gebouwd naast de oude woonzorglocatie. Deze week zijn alle bewoners van het oude Sorghvliet verhuisd naar de nieuwbouwlocatie.

Licht en modern

Sorghvliet is een nieuwe, moderne woonzorglocatie met een geheel nieuwe opzet: 32 ruime en lichte tweekamerappartementen in combinatie met 4 buurtkamers. De buurtkamers bieden een sociale leefomgeving naast het eigen appartement voor ontmoeting, activiteiten en welbevinden. Door deze manier van wonen, kunnen bewoners zoveel mogelijk hun eigen keuze blijven maken. In het nieuwe Sorghvliet ligt de nadruk op wat men wil en kan.

Enthousiast

Jolanda Griek, projectmedewerker nieuwbouw, laat weten blij te zijn met de opening. “Ondanks de huidige situatie, waarbij we te maken hadden met Corona, is alles rondom de bouw goed gegaan en hebben we geen vertraging opgelopen. Deze week zijn we druk bezig met de verhuizing naar de nieuwe locatie. De bewoners zijn zelf ook erg enthousiast over de nieuwe locatie en kijken er naar uit om hier te wonen!”

Verbouwing van Het Gezinspaviljoen

Sorghvliet is niet het enige nieuwbouw project van Omring geweest. Vorig jaar mei is de nieuwe woonzorglocatie Martinus (Medemblik) geopend en in mei dit jaar De Brink (Julianadorp). Eind dit jaar wordt de nieuwbouw op Texel geopend en binnenkort wordt er gestart aan de nieuwbouw van Het Gezinspaviljoen in Bovenkarspel. Het oude Sorghvliet wordt nog niet gesloopt, maar in de komende weken verbouwd. De bewoners van Het Gezinspaviljoen worden namelijk begin november verhuisd naar het oude pand van Sorghvliet, zodat de nieuwbouw in Bovenkarspel kan beginnen.

Op 29 oktober is er een opening per buurt voor de bewoners. Er wordt nog hard gewerkt om hier een gezellige middag van te maken.

Hallo, hoe kan ik u helpen?

Chat met een medewerker