Opening nieuwe Martinus

Vrijdag 24 mei vond de feestelijke opening plaats van het nieuwe Martinus. De Omringlocatie is gevestigd in Medemblik en herbouwd op de oorspronkelijke locatie met een nieuwe filosofie: net zo fijn wonen als thuis, maar beschermd en verzorgd.

Martinus voorzijde bord

Ruim 250 belangstellenden

Meer dan 250 genodigden waren aanwezig bij de opening en/of rondleiding. De zon scheen volop. Johan Kruizinga zorgde voor de muzikale noot, theater Verhip bracht verrassende animatie, Anita van het bedrijf Schapenstreek bracht verkoeling door schapenijs uit te delen en De Torenschouw uit Opperdoes verzorgde de catering. Kortom het was een prachtige dag waarbij bewoners, omwonenden, betrokkenen bij het project, medewerkers van Omring en medewerkers van De Woonschakel het resultaat konden zien van de mooie nieuwe woonvoorziening Martinus.

Rust, ruimte en eigen regie

Bewoners van het nieuwe Martinus beschikken over een ruim en licht tweekamerappartement met eigen badkamer en keuken. In de vijf inpandige buurtkamers kunnen bewoners elkaar ontmoeten. Ze kunnen daar samen eten, maar dat kan ook in hun eigen appartement. De regie ligt bij bewoners zelf. Net zoals thuis.

Wonen bij Omring

Omring ontwikkelt nieuwe woonzorglocaties die aansluiten op maatschappelijke ontwikkelingen en de veranderende zorgvraag. “Zo ligt er meer nadruk op individuele keuzevrijheid en positieve gezondheid”, vertelt Marcel Rosendaal, Directeur Vastgoed bij Omring. “Mensen willen zo zelfstandig mogelijk wonen, met ondersteuning op bepaalde gebieden. Daar sluiten we op aan met onze gebouwen. Voor mensen met een meer intensieve zorgvraag creëren we een prettige, ruime woonomgeving, met een mooi evenwicht tussen vrijheid en veiligheid.”

Martinus interieur

Vastgoedontwikkelingen

Martinus is niet het enige nieuwbouwproject van Omring. Zo is in oktober 2018 de bouw gestart van een nieuw woonzorgcomplex in Julianadorp. En op de tekentafel liggen momenteel nieuwbouwprojecten in Andijk, Bovenkarspel en in Den Burg (Texel). Elk project heeft een eigen karakter en past bij de zorgvraag en couleur locale van de omgeving.

De Woonschakel

Voor woningcorporatie De Woonschakel geldt dat samen met het vernieuwde Martinus ook de omliggende seniorencomplexen Kleyenburg en Sint Maartenshof worden aangepakt. Albert Gieling, directeur van De Woonschakel, stelt “Medemblik mag trots zijn op het gevarieerde aanbod voor senioren vlakbij winkelvoorzieningen, er valt wat te kiezen voor woningzoekenden van 65 jaar en ouder met of zonder zorgvraag”. Daarnaast is er bij beide partijen veel waardering voor huurders en omwonenden, hoe zij omgegaan zijn met de overlast tijdens de nieuwbouw en verbouwingswerkzaamheden.

Hallo, hoe kan ik u helpen?

Chat met een medewerker