Omring laat bezoekregeling vanaf 29 juni nagenoeg los

Rigtershof, voorkant

Sinds 25 mei zijn we stap voor stap de bezoekregeling op onze locaties aan het verruimen. En dat gaat zo goed dat we vanaf 29 juni weer verdere stappen willen zetten. Sterker nog, we laten de bezoekregeling zo goed als los. Dit doen we niet op 1 juli zoals het kabinet aangaf, maar al vanaf 29 juni. Natuurlijk willen we het wel veilig en verantwoord doen. Wat verandert er?

Ontvangst bezoek
In plaats van maximaal drie keer per week mogen bewoners/ revalidanten zo vaak als zij willen bezoek ontvangen. (Klein)kinderen  (<18 jaar) mogen komen. Om voor de bewoners/ revalidanten in de huiskamer de 1,5 meter afstand te kunnen waarborgen adviseren we om bezoek op het eigen appartement van de bewoners/ revalidanten te ontvangen. Ook kunnen ze samen weer lekker naar buiten. We vinden het wel belangrijk om van alle bezoekers de gegevens te noteren. Indien nodig kunnen we op deze manier achterhalen wie er op de locatie is geweest.

Op bezoek bij familie/vrienden
Bewoners/ revalidanten mogen ook weer op bezoek bij familie/vrienden! Mochten bewoners/ revalidanten met de auto reizen dan is het wel belangrijk dat ze zich aan de geldende richtlijnen houden, zoals 1.5 meter afstand en mondkapje op.

Wandelen
Als bewoners/ revalidanten zelfstandig willen wandelen, dan kan dat zo vaak zij willen. Samen wandelen met bezoekers mag natuurlijk ook. Het is wel belangrijk dat ze zich aan de regels houden:

• In de buurt blijven.
• Drukte vermijden.
• Anderhalve meter afstand houden, van bezoekers en van andere mensen buiten.

Soms een mondkapje
Bezoekers hoeven geen mondkapje te dragen. Behalve als ze geen anderhalve meter afstand kunnen houden. Bijvoorbeeld als ze op bezoek gaan bij bewoners/ revalidanten met dementie. Dan adviseren wij de bezoekers wel een mondkapje te dragen.

Gezondheidscheck en temperatuurmeting vervallen
De gezondheidscheck en de temperatuurmeting vervallen. Maar vanzelfsprekend vragen we bezoekers nog steeds om thuis te blijven als ze gezondheidsklachten hebben!

Wanneer?
Misschien hebt u gelezen of gehoord dat dit bij andere Omringlocaties eerder of later ingaat. Dat kan. De Omringlocaties krijgen even de tijd om alle aanpassingen goed door te voeren. Zodat ze alles goed en veilig kunnen organiseren. De ene locatie heeft daar wat meer tijd voor nodig dan de andere. De veiligheid van onze bewoners/ revalidanten, hun dierbaren en de veiligheid van onze medewerkers staan daarbij voorop!

Bewoners, revalidanten en contactpersonen worden hierover ook nog geïnformeerd door de betrekkende locaties.

Tot slot
We kunnen het niet vaak genoeg laten weten dat het belangrijk blijft om voorzichtig te blijven en om aan de regels te houden. Zodat het veilig blijft en we de coronabesmettingen buiten de deur houden. Anders moeten we een stap terug doen, en kunnen we weer minder bezoek ontvangen. We hopen natuurlijk dat dit níet nodig is!

 

Hallo, hoe kan ik u helpen?

Chat met een medewerker