Gezinspaviljoen weer terug in Bovenkarspel

Gezinspaviljoen weer terug in Bovenkarspel

Op de plaats van het 60-jaar oude Gezinspaviljoen heeft Omring in anderhalf jaar tijd een prachtig nieuwe locatie gebouwd. Het nieuwe Gezinspaviljoen is toekomstbestendig gemaakt en speelt hiermee onder in op de complexere zorgvraag. Op donderdag 2 juni opent de locatie officieel haar deuren.

Gezinspaviljoen
Het nieuwe gebouw heeft in totaal 48 tweekamerappartementen verdeeld over drie etages. De appartementen zijn verdeeld in vijf verschillende woongroepen waar bewoners zoveel mogelijk samenleven. De bewoners zijn inmiddels vanuit de tijdelijke locatie, het voormalige Sorghvliet in Andijk, naar het nieuwe Gezinspaviljoen verhuisd.

Het Gezinspaviljoen is bedoeld voor mensen met een intensieve zorgvraag, zoals onder andere mensen met dementie. Dit betekent een beschermde woonvorm met 24 uur en 7 dagen in de week professionele zorg dichtbij. Naast ruime tweekamerappartementen met eigen badkamer en kitchenette is er een sociale leefomgeving voor ontmoeting en activiteiten. Ook kunnen de bewoners genieten van het mooie terras boven de vijver, dat met dank aan de cliëntenraad via sponsoren en de vrienden van het Gezinspaviljoen een prachtige opwaardering heeft gekregen. Door deze manier van wonen, kunnen bewoners zoveel mogelijk hun eigen keuzes blijven maken. Het idee is ook dat kwetsbare ouderen met hun partners en hun familie onderdeel blijven uitmaken van de gemeenschap. En dat ze betrokken blijven bij de activiteiten die in het dorp plaatsvinden en in staat worden gesteld andere mensen te blijven ontmoeten.

Feestelijke opening
In de week van 30 mei is er een feestweek voor de bewoners, waarin allerlei leuke activiteiten worden georganiseerd. In deze week vindt op donderdag 2 juni de officiële opening plaats voor bewoners, hun familie, medewerkers en alle andere betrokkenen.

Hallo, hoe kan ik u helpen?

Chat met een medewerker