Aan de rand van Wognum (West-Friesland) bevindt zich Sweelinckhof. Binnen dit verzorgingshuis vindt u 53 appartementen, 14 inleun-appartementen en 35 aanleunwoningen waar u in een gemoedelijke sfeer kunt wonen. De meeste appartementen zijn geschikt voor een of twee personen. Sweelinckhof is dus ook aantrekkelijk voor echtparen die bij elkaar willen blijven wonen.

Zo woont u er

In een apart woongedeelte van Sweelinckhof zijn dertien appartementen ingericht voor mensen met dementie. In 2014 wordt een apart woongedeelte in gebruik genomen waarin vier woongroepen komen. In deze woongroepen kunnen mensen in een kleinschalige en huiselijke omgeving wonen. Samen met de bewoner bekijken we wat men nog kan en wil doen. Het is ook mogelijk om een appartement te huren bij Sweelinckhof. 

Sweelinckhof

Faciliteiten en omgeving

Diensten en faciliteiten

  • TV-, telefoon- en internetaansluiting
  • Hulp in huishouding
  • Interne wasserette
  • Maaltijdvoorziening
  • Kapper en pedicure aan huis kunnen voor u geregeld worden
  • Georganiseerde activiteiten
  • Geestelijke verzorging
  • Restaurant/café
  • Bibliotheek

In de buurt

Sweelinckhof staat in de dorpskern van Wognum. Enkele van onze appartementen kijken uit op de velden van de plaatselijke voetbalclub en tennisvereniging. In de buurt, in winkelcentrum De Boogerd, vindt u onder meer een supermarkt, een bakker, een slager, een opticien, kledingwinkels en een bank. Alles wat u nodig heeft is dus in de buurt.

Bereikbaarheid

Voor wie?

U kunt in Sweelinckhof terecht voor verzorging en verpleging, thuiszorg en het volledig pakket thuis.

Sweelinckhof

Wat kost het?

U vindt alle informatie rondom kosten op onze pagina Kosten en vergoedingen.

Sweelinckhof

Vrijwilliger worden

Wij zijn altijd op zoek naar gedreven vrijwilligers. Heeft u interesse om als vrijwilliger aan de slag te gaan op onze locatie? Neem dan contact met ons op of kijk op onze vrijwilligerspagina onder Werken en opleiden.

Sweelinckhof

Cliëntenraad

Sweelinckhof heeft een cliëntenraad. De cliëntenraad komt op voor de belangen van alle bewoners. Meer informatie over de cliëntenraad.

Sweelinckhof

Nieuws

Vrijwilligers Sweelinckhof in het zonnetje gezet

Het jaarlijkse vrijwilligersfeest van Omringlocatie Sweelinckhof werd dit jaar gehouden op dinsdag, 5 juni jl. in Sweelinckhof. Het feestprogramma startte om 13:30 uur met een lezing over omgaan met dementie, deze werd gehouden door Jos Lankreijer van Geriant.

Lees het hele artikel

vrijwilligers

Wandel4daagse Wognum

Van maandag 28 t/m donderdag 31 mei is het weer tijd voor de jaarlijkse Avond4daagse in Wognum! Op maandagavond 28 mei jl. werden de wandelaars ook weer door de bewoners van Sweelinckhof aangemoedigd en voorzien van een stempel met natuurlijk een lekkere versnapering. Sweelinckhof wenst de sportievelingen komende week veel succes en vooral veel  wandelplezier. Tot volgend jaar!

Lees het hele artikel

Sweelinckhof

 Tachtig jaar zorg en aandacht voor anderen

"Overweldigend, geweldig, een heel mooi feest!" Annemarie Hooijboer en Anneke Kooyman hebben genoten van hun feestdag in het Sweelinckhof in Wognum. Beiden zijn veertig jaar werkzaam in de zorg en de activiteitenbegeleiding, en dat werd een week geleden uitgebreid gevierd.

Lees het hele artikel

Nieuws Sweelinckhof Anneke en Annemarie