Wonen met zorg

Wonen in Koggenlandhuis (Midwoud)

Wie lekker landelijk wil wonen met zorg en winkels dichtbij, vindt een fijne woonplek in het Koggenlandhuis in Midwoud. U kunt meedoen aan allerlei activiteiten of gebruik maken van de faciliteiten van het wijkcentrum. Er zijn vier kleine woongroepen voor mensen met dementie en twintig huurappartementen om zelfstandig te wonen met zorg dichtbij. Ook ideaal voor echtparen van wie een van beiden (dementie)zorg nodig heeft.

Ik wil graag meer informatie

Zo woont u er

Woont u in een van de woongroepen, dan beschikt u over een eigen slaapkamer. Overdag kunt u meedoen aan de gezamenlijke activiteiten in de gezellig ingerichte huiskamer. Op de begane grond van het Koggenlandhuis is er een ontmoetingsruimte met een open tafel waar gezamenlijk kan worden gegeten onder begeleiding van vrijwilligers. De 20 huurappartementen hebben een eigen slaapkamer, keuken en badkamer. Deze appartementen worden verhuurd door De Woonschakel.

Benieuwd hoe het is om te wonen in het Koggenlandhuis?
Lees hier het verhaal van mevrouw Wijbenga

Koggenland

Faciliteiten en omgeving

Faciliteiten & diensten
 • TV-, telefoon en internetaansluiting
 • Hulp in huishouding
 • Maaltijdvoorziening
 • Postfaciliteit
 • Georganiseerde activiteiten
 • Geestelijke verzorging
 • Ontmoetingsruimte
 • Verhuur van ruimte(s)
Behandeling & advies
 • Diëtetiek
 • Fysiotherapie
 • Ergotherapie
 • Logopedie
 • Psychologie
 • Maatschappelijk werk
Omgeving
 • Winkelcentrum met supermarkt, bakker, kapper, snackbar en café
 • Mooi gelegen park
Bereikbaarheid

Voor wie?

Omringlocatie Koggenlandhuis is geschikt voor mensen met dementie die graag in een woongroep willen wonen, mensen die zorg na een operatie of zorg in de laatste fase van hun leven nodig hebben, mensen die zelfstandig willen wonen met zorg dichtbij of echtparen van wie een van beiden zorg nodig heeft. Binnen koggenlandhuis woont u op basis van een Volledig Pakket Thuis. Voor de woongroepen is een indicatie vereist voor zorgprofiel VV4, VV5 of VV6 of VV7, zonder Wzd. U kunt hiervoor terecht bij het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ)  via 088 - 789 1000. Heeft u hulp nodig bij de aanvraag? Wij helpen u graag. U kunt contact met ons opnemen via 088 - 206 89 10 of service@omring.nl.

Koggenlandhuis

Wat kost het?

Als u in een woongroep woont dan betaalt u een vaste huurprijs en servicekosten. Voor de appartementen die verhuurd worden via De Woonschakel betaalt u huur en servicekosten. Huurprijzen kunt u opvragen via De Woonschakel. Indien u geen zorg nodig heeft, geldt er voor deze appartementen een inkomensgrens. Heeft u een laag inkomen en weinig vermogen? Wellicht komt u in aanmerking voor huurtoeslag. Voor de zorg betaalt u een eigen bijdrage, gekoppeld aan uw zorgprofiel en afhankelijk van uw persoonlijke situatie. Voor de diensten en activiteiten wordt ook een bijdrage gevraagd. U vindt alle informatie rondom kosten op onze pagina Kosten en vergoedingen.

Koggenlandhuis

Vrijwilliger worden

Wij zijn altijd op zoek naar gedreven vrijwilligers. Heeft u interesse om als vrijwilliger aan de slag te gaan op onze locatie? Neem dan contact met ons op of kijk op onze vrijwilligerspagina.

Koggenlandhuis

Persoonlijke aandacht prioriteit in het Koggenlandhuis

Mevrouw Wijbenga (79) begint te stralen als haar wordt gevraagd of zij het naar haar zin heeft in de kleinschalige woongroep van het Koggenlandhuis in Midwoud. Ze heeft beginnende dementie en woont sinds maart in de Omringlocatie na een vervelende val. Dochter Anja bevestigt dat haar moeder echt met plezier in het Koggenlandhuis woont. “We wilden heel graag een kleinschalige woonzorglocatie. Wij vinden het belangrijk dat er aandacht en ruimte is voor persoonlijke aandacht en dat is hier echt fantastisch gelukt”, zegt Anja.

Lees hier het verhaal van mevrouw Wijbenga

Koggenlandhuis

Meer informatie ontvangen over Koggenlandhuis?

Klik onderstaande kop.

Ik wil graag meer informatie

Hallo, hoe kan ik u helpen?

Chat met een medewerker