Dagbesteding

Jij geeft aanleiding tot lachen

Van een gezellig potje Triominos tot een reis naar het verleden tijdens een fietstocht door Almelo. Riet en Harm, beiden 77 jaar, zijn voor de begeleiders van de dagbesteding op locatie Overvest maar al te bekende gezichten, maar ontmoeten elkaar vandaag voor het eerst. De zon schijnt en al snel vult schatergelach de lichte tuinkamer. “Zelf de slingers ophangen? Dat doen we maar al te graag!”

Opgehaald en thuisgebracht

Elke week, soms wel meerdere dagdelen, ontdekt Riet nieuwe activiteiten tijdens haar uitje naar de dagbesteding. “Ik kom hier erg graag,” vertelt Riet. “Dan voor een spelletje, een andere keer steek ik mijn voeten in de pedalen van deze interactieve fiets en ga ik heel de wereld over. Net hoe ik mij voel en wat mijn lichaam aankan.” Riet heeft de ziekte van Parkinson, maar laat zich niet kisten. “Ik kan wel thuis zitten, maar je moet toch zelf dingen blijven ondernemen. Hier vind ik mijn afleiding.” Riet wordt opgehaald en ook weer veilig thuis gebracht door vrijwilligers. “Mijn man is zwaar hartpatiënt. Op deze manier ontlast ik hem, en hij mij. We zijn zuinig op elkaar, weet je wel, en zo kunnen we toch ons eigen ding blijven doen.”

Kijken naar wat wel kan
Harm woont in een aanleunwoning en wandelt regelmatig met zijn rollator naar de fraai ingerichte woonkamers van de dagbesteding. “Mijn schoondochter werkt hier. Ze vertelde over de activiteiten bij de dagbesteding. Want hoewel ik alleen ben, blijf ik positief!” Riet valt in: “Je kan beter kijken naar wat je wél kan. Ik weet ook wel wat me straks te wachten staat. Maar zolang het kan, blijf ik hier komen en ga ik de maatschappij in. Als de mensen om je heen wegvallen, beland je in een groot gat. Verzachtende omstandigheden, zoals de dagbesteding, helpen voor een gezellige afleiding.”

dagbesteding

Terug naar vroeger

En of het gezellig is? Daar is geen twijfel over. “Ik heb nieuwe vrienden gemaakt. Hier hoor je verhalen, heb je goede gesprekken. En een hoop lachen. Ik ken je nog niet goed, maar jij geeft de aanleiding tot lachen!” zegt Riet vrolijk. “We zitten nu al op één lijn, Riet,” vervolgt Harm. “Ik kom hier niet vandaan. Ik ben opgegroeid in Almelo. En dat is het leuke aan deze fiets, waarmee je de wereld ontdekt, maar ook terugkeert naar de tijd van vroeger.”

De deur staat open
Iedereen is welkom. Dat bevestigen Riet en Harm nog eens. “Je hoort overal dat ouderen zich eenzaam voelen. Maar je doet er zelf aan mee door er niet op uit te gaan. Bij dagbesteding voel ik me welkom, ik heb bewondering voor het personeel,” zegt Riet. Harm vult aan: “Hier wordt gelachen en geleefd, dankzij de fantastische begeleiding. De deur staat open: kom dan!”

Wat kan dagbesteding voor u betekenen?

Een moment voor jezelf, onder het genot van een spel, activiteit, muzikaal optreden of workshop. Een thuis bij Omring, waar ontmoeten en verbinden belangrijke uitgangspunten zijn. Voor iedereen die de dagen lang vindt duren, of mantelzorgers wat ontlasting gunt, bieden wij zinvolle dagbesteding. Binnen of buiten, in groepsvorm of individueel: elke activiteit staat onder goede begeleiding.

Geïnteresseerd?

Klik hier voor contact met één van onze zorgconsulenten

dagbesteding

Hallo, hoe kan ik u helpen?

Chat met een medewerker