Veilig en vertrouwd thuis wonen

Personenalarmering

Uw eigen huis. Een heerlijke veilige plek waar u zelfstandig woont. Maar wat als u plotseling valt? Of als u niet lekker wordt? U heeft uw telefoon niet altijd bij de hand. Met Omring Personenalarmering kunt u altijd snel en eenvoudig hulp inschakelen als u dat nodig heeft. Gewoon met één druk op de knop van uw personenalarm. Zo kunt u plezierig en veilig thuis blijven wonen.

Direct online aanvragen

Welke vormen van Personenalarmering zijn er?

Wij regelen de Personenalarmering samen met CSI Service. Zo kunnen wij u de beste personenalarmering voor ouderen aanbieden. CSI Service zal de apparatuur voor Personenalarmering bij u thuis plaatsen.

U kunt kiezen uit twee soorten Personenalarmering, namelijk Basis of Flexibel:

1. Personenalarmering Basis

Bij Personenalarmering Basis maakt u gebruik van vaste apparatuur die is aangesloten via de vaste telefoonlijn. Belangrijk is dat u binnen twee meter van uw telefoonaansluiting een stopcontact heeft. Hier wordt de apparatuur voor Personenalarmering op geïnstalleerd. Een medewerker van CSI Service komt bij u langs om alles te regelen.

2. Personenalarmering Flexibel

Niet iedereen heeft een vaste telefoonaansluiting in de woning. Personenalarmering Flexibel werkt met behulp van GSM-technologie. Dit apparaat voor Personenalarmering voor ouderen werkt ook in geval van een stroomstoring en kan overal in de woning worden geplaatst.

Personenalarmering Flexibel maakt gebruikt van een speciale Simkaart die niet verbonden is aan een vaste provider, maar die op alle providers werkt. Zo grijpt u niet mis in een alarmsituatie en beschikt u altijd over de beste verbinding. Een medewerker van CSI Service komt bij u langs om alles te regelen.

Hoe werkt alarmopvolging?

Bij de alarmopvolging van Personenalarmering kiest u zelf wie u in geval van nood komt helpen. U krijgt altijd verbinding met de alarmcentrale. De alarmcentrale is dag en nacht bereikbaar. Afhankelijk van uw keuze neemt de alarmcentrale contact op met één van uw contactpersonen (vriend of familielid) of met Omring.

Opvolging door uw contactpersonen

Bij deze opvolging van uw personenalarm waarschuwt de alarmcentrale één van de drie contactpersonen die u aan ons hebt doorgegeven. Uw contactpersonen dienen onderling te regelen dat zij bereikbaar zijn. Ook is het belangrijk dat uw vriend of familielid in het bezit is van een sleutel van uw woning zodat zij, in geval van nood, zelfstandig uw woning kunnen binnenkomen.

Omring Opvolging bij Personenalarmering voor ouderen

De opvolging van Omring Personenalarmering is 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Slaat u alarm? Dan schat de alarmcentrale de ernst van de alarmoproep in. In geval van nood staat een professionele hulpverlener van Omring in no-time bij u thuis. De overige alarmoproepen melden wij aan uw contactpersonen. Zo bent u in goede handen. Dit is wel zo’n veilig gevoel voor u én uw naasten.

Klik hier voor de algemene voorwaarden van Omring Opvolging.

Lees hier de ervaring van mevrouw van Mol

Lees hier de ervaring van mevrouw Plugge

Wat kost personenalarmering?

De tarieven voor Personenalarmering zijn een vast bedrag per maand (tarieven 2023). Dit bedrag bestaat uit kosten voor de apparatuur - zoals de alarmketting - en de organisatie* van de eventuele opvolging door een hulpverlener van Omring. Daarnaast zijn er eenmalige kosten voor de aansluiting en kosten voor een sleutelkluisje. Omring beveelt de meest gecertificeerde sleutelkluis aan, namelijk de Puck kluis.

Type abonnement

 • Opstartkosten                             € 62,- (eenmalig)
 • Personenalarmering Basis         € 22,95 per maand
 • Personenalarmering Flexibel     € 27,95 per maand

Type opvolging

 • Standaard opvolging                  Gratis
 • *Opvolging door Omring            € 9,95 per maand

Type zender

 • Halszender                                  Inbegrepen
 • Polszender                                   Inbegrepen
 • Stijlvolle collierzender                € 1,85 per maand
 • Extra halszender                         € 3,68 per maand

Sleutelkluis huur

 • Puck Sleutelkluis SKG++          € 7,00 per maand
 • Burton Sleutelkluis                     € 5,90 per maand
 • Plaatsingskosten sleutelkluis   € 24,- (eenmalig)
 • Overname huurkluis                   € 49,50 (eenmalig)
 • Verwijderen huurkluis                 € 62,-  (eenmalig)

Sleutelkluis koop

 • Puck Sleutelkluis SKG++          € 179,- 
 • Burton Sleutelkluis                     € 97,- 
 • Plaatsingskosten sleutelkluis   € 24,- (eenmalig)

Overige producten                   

Via Omring 10% korting 

Voor meer aanvullende producten kunt u contact opnemen met CSI Service.

Vergoeding zorgverzekeraar

Een deel van de kosten van Personenalarmering wordt mogelijk vergoed door uw zorgverzekeraar. Omdat dit per zorgverzekeraar verschilt, adviseren wij u om contact met uw zorgverzekeraar op te nemen. De hierboven gemelde tarieven zijn zodoende niet altijd de bedragen die u zelf moet betalen.

Zo kunt u Omring Personenalarmering aanvragen

Het afsluiten van Omring Personenalarmering is heel eenvoudig. Vul het online aanvraagformulier in of neem contact op met onze klantenservice via 088 - 206 89 10 of personenalarmering@omring.nl

Direct online aanvragen

Nadat u contact met ons heeft opgenomen en/of de aanvraagformulieren hebt ingevuld, regelen wij in samenwerking met onze betrouwbare partner CSI Service de onderstaande zaken voor u:

 • Het aansluiten van de apparatuur van uw personenalarm;
 • Een persoonlijke uitleg bij u thuis over hoe de apparatuur en de alarmketting werken;
 • We informeren of u in aanmerking komt voor een vergoeding via uw zorgverzekering.

Hoe werkt Omring Personenalarmering?

U kiest voor een polszender of een halszender. Deze zender draagt u in en om huis en kunt u zelfs dragen onder de douche.

Bent u gevallen of heeft u hulp nodig? Dan drukt u op de knop van de zender. U staat direct, via een microfoon, in verbinding met de alarmcentrale.

De alarmcentrale van de Personenalarmering helpt u verder of zorgt ervoor dat iemand u komt helpen.

Personenalarmering opzeggen

Neem contact op met Omring om uw alarmopvolging te beëindigen via 088 - 206 89 10 of personenalarmering@omring.nl

Neem contact op met CSI om de apparatuur inclusief uw senioren alarmketting te laten ophalen via 040 – 258 01 55 of info@csiservice.nl

Hallo, hoe kan ik u helpen?

Chat met een medewerker