Fietsvalpreventie

Doortrappen

Veel senioren fietsen. Het is gezond, houdt ze in beweging, sociaal actief en het vergroot bovendien de mobiliteit en zelfredzaamheid. En het de bedoeling dat ze dat ook nog tot in lengte van dagen kunnen blijven doen. Maar een oudere fietser is ook kwetsbaar. Daarom organiseert Team Sportservice in het project Doortrappen een cursus fietsvalpreventie voor 60-plussers in de gemeente Koggenland. Stap jij straks ook veilig(er) op de fiets?

 

Cursus

Fietsen is leuk en dat moet ook zeker zo blijven. Het doel van deze cursus is om senioren bewust te maken van de risico’s die er zijn bij het fietsen. Paul Molenaar, coördinator Doortrappen: ,,Wij voorzien de deelnemers tijdens de cursus van tips en oefeningen om het vallen te voorkomen. We gaan het hebben over evenwicht, fietsveiligheid en een goede fietsuitrusting.'' Naast informatie is er ook een gedeelte praktijk met oefeningen om de balans en stabiliteit te verbeteren. De eerste les is binnen zonder fiets en andere 3 lessen zijn buiten met de fiets

doortrappen fietsen

Data & locatie

Data:            1, 8, 15 & 22 mei 2024
Aanvang:     13.30 uur
Locatie:       Café de Ridder - Berkhout
De eerste drie lessen duren één uur, de laatste les twee uur.

doortrappen fiets

Tarieven & aanmelden

Tarieven
De kosten voor de lessen zijn € 5,- p.p per keer. Dit is inclusief koffie of thee. Het lesgeld van € 20,- dient contant te worden betaald aan de lesgever bij de eerste les.  

Voordeel Omringpas
Heeft u een Omringpas? Dan ontvangt u 20% korting! 

Aanmelden
Aanmelden kan bij Paul Molenaar via: pmolenaar@teamsportservice.nl of 06 – 83 53 82 59
Meedoen met de lessen is op eigen risico. Je gebruikt je eigen fiets en een fietshelm wordt geadviseerd, maar is niet verplicht. 

Omringpas

Neem contact op

Bel 088 – 206 79 99
Wij zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar

Stel uw vraag aan een van onze medewerkers via de live chat

Nu chatten

Chat momenteel offline

U kunt ook een mail sturen naar service@omringpas.nl

Hallo, hoe kan ik u helpen?

Chat met een medewerker