Het bestuur

Jolanda Buwalda

Jolanda Buwalda is in 1961 geboren in Amsterdam. Ze ging naar de middelbare school in Alkmaar en studeerde orthopedagogiek in Amsterdam. Vanwege de liefde belandde ze in Frankrijk, waar ze Frans studeerde en werkte. Vele jaren later rondde ze ook nog haar studie bestuurskunde af aan de UVA.

Ze heeft de laatste 22 jaar in Amsterdam als directeur en bestuurder gewerkt bij diverse organisaties in de hulpverlening, zoals Querido HVO (vrouwenhulpverlening, vluchtelingen en asielzoekers) Bureau Jeugdzorg. Maar ze werkte ook bij de gemeente Amsterdam als directielid van de Dienst Register (Publiekszaken en Verkiezingen).

Voordat ze per 1 augustus 2014 overstapte naar Omring was ze bijna acht jaar voorzitter van de Raad van Bestuur van de Stichting Amsterdamse Gezondheidscentra. In die baan was ze verantwoordelijk voor de geïntegreerde eerstelijnszorg (huisartsen, paramedici, ggz, consultatiebureaus en verpleegkundigen). Ze bouwde goede relaties op met lokale en landelijke organisaties, zoals de Maatschappelijke Dienstverlening, GGZ, GGD, Caresector en diverse ziekenhuizen. Die resulteerden in ketenzorg, innovatieve projecten en toonaangevende gezondheidszorg. Als een bruggenbouwer met warme zakelijkheid wordt zij wel gekarakteriseerd. Visie, passie en actie zijn haar drijfveren.

Bovendien wil ze binnen en buiten Omring initiatieven onder de aandacht brengen die de zelfstandigheid van cliënten en medewerkers kunnen stimuleren. Daarnaast kan Omring laten zien dat het een gezonde en wendbare organisatie is. Omring kan daardoor in deze roerige tijden ook complete zorg en begeleiding bieden aan mensen van 0 tot 100 plus die dat nodig hebben.

Jolanda is getrouwd en heeft drie kinderen plus een hond. Ze houdt van fotograferen, bewegen en Italië. Het liefst is ze op het Lido van Venetië – en uiteraard houdt ze dan haar camera paraat.

Jolanda4

Neem contact op

Bel 088 - 206 89 10
Wij zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar

Stel uw vraag aan een van onze medewerkers via de live chat

Nu chatten

Chat momenteel offline

U kunt ook een mail sturen naar service@omring.nl

Hallo, hoe kan ik u helpen?

Chat met een medewerker