Heeft u vragen over zorg, wonen of welzijn?

Advies van een zorgconsulent

Wat doet een zorgconsulent?

Weet u niet waar u terecht kunt met uw vragen? De zorgconsulent helpt u met persoonlijke antwoorden op het gebied van gezondheid, zorg en wonen. Een zorgconsulent van Omring weet alles over hoe u zaken regelt voor bijvoorbeeld de Wet maatschappelijke ondersteuning (WMO), de Zorgverzekeringswet (ZVW) of de Wet langdurige zorg (WLZ). De zorgconsulent kan u bijvoorbeeld helpen bij het regelen van een zorgindicatie of u op een heldere manier wegwijs maken en helpen met ingewikkelde procedures om zorg of andere zaken voor u te regelen.

De zorgconsulent is er voor iedereen

De zorgconsulent kijkt samen met u, uw mantelzorger en familie naar de mogelijkheden die passen bij uw persoonlijke situatie.

nadenken-omringpas

Wat is een zorgconsulent?

Een zorgconsulent biedt hulp en ondersteuning op het gebied van gezondheid en zorg. De zorgconsulent is gediplomeerd en heeft zich gespecialiseerd in de geldende procedures. Ook regelt de zorgconsulent indicatiestellingen en adviseert die bij allerlei zorggerelateerde vraagstukken die zijn afgestemd op uw persoonlijke situatie.

Waar kunnen we u mee helpen?

De zorgconsulent kan u, uw mantelzorger en familie ondersteunen bij de bemiddeling en het regelen van zorg. Vraagt u zich af: wat doet een zorgconsulent? Hoewel de zorgconsulent geen diagnose of indicatie kan stellen, weet die in het zorglandschap goed de weg. Een zorgconsulent van Omring kan u helpen bij:

  • Het verhelderen en verwoorden van uw vraag voor onderwerpen die te maken hebben met  gezondheid, zorg, welzijn en wonen;

  • Het geven van advies en informatie toegespitst en rekening houdend met uw persoonlijke situatie en mogelijkheden;

  • Hulp bij het aanvragen van een procedure van het sociaal wijkteam en/of een voorziening uit de Wmo;

  • Het helpen met problemen bij het vaststellen van uw ondersteuningsvraag;

  • Het informeren en verwijzen naar de juiste zorg en/of zorginstantie voor uw zorgbehoefte.

Wilt u gebruik maken van de Omring Zorgconsulent of heeft u een vraag?

Bel dan voor telefonisch advies of het maken van een persoonlijke afspraak. U kunt ons ook per e-mail bereiken. We helpen u graag verder.

Hallo, hoe kan ik u helpen?

Chat met een medewerker