Advies

Mantelzorgondersteuning

Zorgen voor een naaste die ziek of gehandicapt is brengt vaak veel vragen met zich mee. De wijkverpleegkundigen van Omring kunnen veel van deze vragen beantwoorden. Heeft u als mantelzorger vragen over de verzorging, het organiseren van zorg, tijdelijke overname van zorg of over geld- en verzekeringskwesties, dan kunt u bij Omring terecht.

Meer informatie

Tijdelijke zorg

Bent u toe aan een periode zonder zorgen? Wij bieden verschillende mogelijkheden voor tijdelijke zorg. Zo kunt u even op adem komen en wordt de zorg voor een periode van u overgenomen door onze gespecialiseerde wijkverpleegkundigen.

Dagbesteding

Heeft u behoefte aan structurele vervangende zorg? Dan kan dagbesteding de oplossing zijn. Zo gaat uw naaste een aantal uur naar een Omringlocatie. In een groep worden er verschillende activiteiten gedaan.

Hoe regelt u vervangende zorg, oftewel respijtzorg?

Met uw vragen kunt u altijd bij ons terecht via 088 – 206 89 10. Via dit nummer kunt u ook een afspraak maken met een wijkverpleegkundige of een zorgconsulent, zij kunnen u verder helpen en opties voor u en uw naasten uitzoeken.

Mantelzorgonderzoek

Een op de drie inwoners is mantelzorger. Dit blijkt uit de resultaten van I&O Research dat in opdracht van Omring onderzoek heeft gedaan naar hulp, ondersteuning en zorg in de regio. Daarnaast ligt het percentage van inwoners van West-Friesland, de Kop van Noord-Holland en Texel dat voor elkaar klaarstaat iets boven het landelijk gemiddelde. Wilt u meer informatie lezen over dit onderzoek? De resultaten zijn samengevat in deze infographic.

Kosten voor vervangende zorg

De kosten hangen af van uw persoonlijke situatie en de situatie van de persoon die u mantelzorg geeft. Vanuit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO), Wet Langdurige Zorg (WLZ) of Persoonsgebonden Budget (PGB) zijn er mogelijkheden voor financiering. Sommige zorgverzekeraars vergoeden respijtzorg deels binnen de aanvullende verzekering.
Wij begrijpen dat u vragen heeft. Bel ons gerust. Onze zorgconsulent helpt u graag op weg. Bel 088 206 89 10 of mail naar service@omring.nl.

Neem contact op

Bel 088 - 206 89 10
Wij zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar

Stel uw vraag aan een van onze medewerkers via de live chat

Nu chatten

Chat momenteel offline

U kunt ook een mail sturen naar service@omring.nl

Hallo, hoe kan ik u helpen?

Chat met een medewerker