Trillen, lastig praten en stijfheid

Parkinson

Heeft u last van trillen, moeilijk praten, stijve armen en benen, snel moe zijn? Een combinatie van deze klachten kan duiden op de ziekte van Parkinson. Deze ziekte kan een grote invloed op uw leven hebben. Omring helpt u en uw naasten op verschillende manieren om met deze ziekte om te gaan en de gevolgen ervan te beperken.

Wat kan Omring voor u doen?

Veel mensen die alleen nog maar lichte klachten hebben, realiseren zich niet dat ze Parkinson hebben. Daarom is de eerste stap om naar uw huisarts te gaan als u de klachten herkent. Vervolgens kunt u van Omring ondersteuning krijgen op bepaalde vlakken:

De wijkverpleegkundige is uw eerste aanspreekpunt

U kunt vrijblijvend een gesprek aanvragen bij de wijkverpleegkundige in uw buurt. Omring thuiszorg kan u informatie geven over welke hulp mogelijk is. Zoals hulp bij het wassen en aankleden of begeleiding bij het innemen van medicijnen, want dat luistert bij Parkinsonpatiënten erg nauw. Daarnaast kan de wijkverpleegkundige ook regelen dat u extra ondersteuning krijgt van een gespecialiseerd wijkverpleegkundige, fysiotherapeut of ergotherapeut.

Zorg of behandeling thuis

 

Parkinsonverpleegkundige

De Parkinsonverpleegkundige werkt samen met het Behandelteam van Omring. Dit team werkt op diverse Omringlocaties of komt bij u thuis. De Parkinsonverpleegkundige biedt een luisterend oor en geeft adviezen aan u en uw mantelzorger. Bijvoorbeeld als u vragen heeft over uw medicijnen, het accepteren van uw ziekte of de veranderingen die u merkt in het contact met u en uw familie. De Parkinsonverpleegkundige is, net als de behandelaren van het Omring Behandelteam, aangesloten bij ParkinsonNet en is speciaal geschoold in het behandelen van mensen met Parkinson of Parkinsonachtige verschijnselen. Omring werkt nauw samen met andere gespecialiseerde verpleegkundigen en neurologen uit de Kop van Noord-Holland en West-Friesland.

 

Fysiotherapeut, ergotherapeut, logopedist en diëtist 

Bewegen is voor mensen met Parkinson soms lastig. Daardoor kan uw conditie en kracht achteruit gaan. De fysiotherapeut van het Behandelteam van Omring kan u helpen met oefeningen, tips en advies over hulpmiddelen. Daarnaast kan de ergotherapeut van het Behandelteam u advies geven over hoe u zo goed en veilig mogelijk uw dagelijkse activiteiten kunt blijven uitvoeren. Daarnaast kan hij of zij u adviseren hoe u uw energie beter kunt verdelen en uw huis veiliger kunt maken. Daardoor wordt de kans op een val kleiner. De diëtist helpt u bij het afstemmen van uw voeding op de Parkinson medicatie, maag-darmproblemen en het behouden van een goed gewicht en spierfunctie.  

Meer informatie fysiotherapie 

Meer informatie ergotherapie

 

Verhuizen naar een Omringlocatie

Als uw klachten verergeren en het steeds moeilijker wordt om thuis te blijven wonen, dan kunt u verhuizen naar een van de Omringlocaties. Omring beschikt over diverse locaties met aanleunwoningen en zorgappartementen. Overdag kunt u zelf uw gang gaan, meedoen aan activiteiten, de dagopvang bezoeken of een behandeling krijgen (zoals fysiotherapie).

Overzicht van alle Omring locaties

Wat kost zorg bij Parkinson?

Onze wijkverpleegkundige kan vrijblijvend bij u langskomen om de situatie te bespreken. Een verwijsbrief is niet nodig. De overige kosten, zoals thuiszorg, fysiotherapie, ergotherapie en ondersteuning kunnen afhankelijk zijn van uw indicatie of zorgverzekering. De kosten worden soms vergoed door uw ziektekostenverzekering en soms betaalt u een eigen bijdrage, afhankelijk van uw persoonlijke situatie. 

Meer informatie over kosten en vergoedingen

Zo regelt u zorg bij Omring

1.

Neem contact op met Omring via 088 – 206 89 10 of service@omring.nl om uw situatie te bespreken.

2.

Er kan een zorgprofessional bij u thuis komen om te bespreken welke zorg er precies nodig is en regelt de indicatieaanvraag.

3.

Zodra de indicatie is afgegeven ontvangt u de gewenste zorg thuis of op een Omringlocatie. 

Hallo, hoe kan ik u helpen?

Chat met een medewerker