Hulp en ondersteuning bij u thuis

Omring Thuisbegeleiding

Soms kan er iets gebeuren wat uw dagelijkse leven flink in de war kan schoppen. Zoiets kan iedereen overkomen. Is dit herkenbaar voor u? Thuisbegeleiding van Omring helpt u de draad weer op te pakken. Onze thuisbegeleiders bieden praktische ondersteuning bij u thuis, zoals het aanbrengen van structuur in uw dag, de financiën op orde houden en de opvoeding van de kinderen.

Thuisbegeleiding aanvragen

Voor wie is thuisbegeleiding bedoeld?

Thuisbegeleiding is er voor iedereen die ondersteuning nodig heeft bij het dagelijks leven. Of u nu een gezin heeft, psychische problemen ervaart, een verslaving heeft of een overbelaste mantelzorger bent. Juist in kwetsbare situaties kunt u ons inschakelen.

Thuisbegeleiding: hoe werkt het?

De thuisbegeleider komt bij u langs. We zijn benieuwd naar uw verhaal en luisteren naar wat u bezighoudt en nodig hebt. U bepaalt zelf het tempo, u heeft hierbij de regie. Bent u eraan toe om samen aan de slag te gaan met thuisbegeleiding? Dan doen we dat. Samen spreken we af wat u wilt bereiken. En wat daarvoor nodig is. Onze hulp in de vorm van ambulante thuisbegeleiding kan preventief, kortdurend of langdurend zijn.

Verschillende soorten thuisbegeleiding

Mantelzorg tijdelijk overnemen

Als mantelzorger bent u onmisbaar. Het is wel belangrijk dat u het volhoudt. Dat lukt alleen als u genoeg tijd voor uzelf hebt. Bijvoorbeeld om naar de kapper te gaan of te sporten. U kunt langsgaan bij een vriend of vriendin. Of uitwaaien op het strand. Een thuisbegeleider van Omring neemt de mantelzorg op afgesproken tijden van u over. Dankzij thuisbegeleiding kunt u even op adem komen en doen waar u energie van krijgt om de zorg thuis langer te kunnen blijven volhouden.

Uw huishouden op orde krijgen en houden

Stofzuigen, ramen lappen, de afwas doen, opruimen. Allemaal belangrijk voor een schoon en net huis. Vindt u dat lastig om te doen? Met thuisbegeleiding kunnen we u daarbij ondersteunen en begeleiden. We maken bijvoorbeeld samen met u een handig schema. Daarin staat wanneer u wat gaat doen. We stimuleren u vervolgens om het huishouden ook echt te gaan en blijven doen. We kunnen bij dit soort thuisbegeleiding ook samen kijken naar bijvoorbeeld een (tijdelijke) overname van het huishoudelijke werk.

Een fijne dagstructuur

Door omstandigheden kan het voor u lastig zijn structuur aan te brengen in uw dag. Samen bekijken we hoe u uw dag en week het liefst invult, passend bij u en uw situatie. Hoe laat staat u graag op? Wanneer wilt u aankleden, ontbijten, de hond uitlaten? Hoe laat gaat u naar het (vrijwilligers)werk? En hoe laat gaat u ’s avonds naar bed? Door middel van ambulante thuisbegeleiding ondersteunen we u bij het uitvoeren van het vasthouden van dit schema.

Ondersteunen bij de opvoeding

Opvoeden kan een uitdaging zijn. Loopt het niet zoals u graag wilt, en komt u daar zelf niet uit? Een thuisbegeleider van Omring kan u door middel van thuisbegeleiding ondersteunen en adviseren bij de opvoeding. De thuisbegeleider kijkt mee, geeft opvoedtips en helpt als u meer structuur wilt in uw gezinsleven. In overleg zetten we video-hometraining in. We maken videobeelden die we met u bekijken en bespreken. Wat gebeurt er? Wat helpt goed in de ondersteuning? Wat werkt goed in de communicatie?

Onze thuisbegeleiders zijn SKJ-geregistreerd. Zij bieden goede hulp in complexe gezinssituaties en kunnen u en uw gezin eventueel ook bijstaan met thuisbegeleiding bij autisme.

Begeleiding bij scheiding

Een scheiding is ingrijpend, helemaal als u beiden niet meer door één deur kunt of het samen niet eens kunt worden over het maken van bepaalde afspraken. Zo’n (vecht)scheiding is vooral ook heftig voor de kinderen. Ze kunnen last krijgen van stress, verlatingsangst, een negatief zelfbeeld en gedragsproblemen. Thuisbegeleiding van Omring begeleidt bij het contact tussen ouders en kind.

We werken met DONS (De Omgang Na Scheiding). Dit omgangstraject bestaat uit zes keer een begeleid omgangsmoment en twee evaluaties. De procesbegeleider maakt bij deze gespecialiseerde thuisbegeleiding duidelijke afspraken met de voogd en de ouders. De omgangsbegeleider richt zich volledig op het kind en het bezoek.

Download de folder over DONS
 

Maaltijdondersteuning

Als u alleen woont, is het fijn als er mensen naar u omkijken. Zodat u niet vergeet om te eten. Ook op dit gebied bieden we u thuisbegeleiding. Een thuisbegeleider van Omring kan een broodje met u mee-eten. Of ’s avonds koken en samen eten. We doen dit vooral op verzoek van wijkverpleegkundigen.

Administratie op orde houden

Wanneer u het overzicht kwijt bent of nog veel (ongeopende) post heeft liggen, kunnen wij dit samen op orde brengen en houden door middel van thuisbegeleiding voor volwassenen. Herkent u dit? U bent niet de enige. Veel mensen worstelen met hun administratie. Dat kan zorgen voor geldproblemen. Een thuisbegeleider van Omring kan u helpen uw administratie op orde te krijgen én te houden.

Netwerk opbouwen en houden

Het is fijn als u mensen om u heen heeft. Mensen op wie u kunt terugvallen als er iets is. Mensen met wie u goed kunt praten en leuke dingen kan doen. Maar hoe bouwt u een netwerk op? Thuisbegeleiding van Omring helpt u. Samen gaan we op ontdekkingstocht. Denk bijvoorbeeld aan een gezellige activiteit in het wijkcentrum. Bij deze vorm van ambulante thuisbegeleiding kunnen we ook een vrijwilliger voor u zoeken die van dezelfde dingen houdt.

Thuisbegeleiding Toby

Behoefte aan thuisbegeleiding?

Elke hulpvraag is uniek en er wordt door de Omring thuisbegeleiding maatwerk geboden. Mocht u of een naaste behoefte hebben aan thuisbegeleiding? Neem dan contact met ons op via 088 - 206 89 10 of mail naar thuisbegeleiding@omring.nl of vul het online formulier in. 

Hoe is de ondersteuning geregeld?

U kunt een beroep doen op thuisbegeleiding vanuit de Wet maatschappelijk ondersteuning (Wmo), de Jeugdwet en de Wet langdurige zorg (Wlz).

Heeft u ondersteuning nodig op basis van de Wet maatschappelijke ondersteuning of Jeugdwet? Dan kunt u zich richten tot uw eigen gemeente. Zij gaan met u in gesprek over de hulpvraag en het doel van de ondersteuning. Omring biedt in opdracht van de gemeente u de benodigde ondersteuning en begeleiding.

Heeft u ondersteuning nodig op basis van de Wet langdurige zorg? Dan kunt u contact met ons opnemen via 088 - 206 89 10 of mail naar thuisbegeleiding@omring.nl of vul het online formulier in. 

Thuisbegeleiding in West-Friesland en de Kop van Noord-Holland

Omring geeft thuisbegeleiding in alle gemeenten in de Kop van Noord Holland en West-Friesland. Als het kan, ondersteunen we je zelf. We denken met je mee en signaleren wat je nodig hebt. Als dat nodig is, verwijzen we je door naar een andere organisatie. We werken samen met diverse zorgorganisatie en gecertifieerde instellingen. 

Zo regelt u thuisbegeleiding bij Omring

Neem contact op met Omring via 088 – 206 89 10, mail naar thuisbegeleiding@omring.nl of vul het formulier in om uw situatie te bespreken.

De Omring thuisbegeleider komt bij u thuis om uw situatie en de mogelijkheden te bespreken. 

Zodra de indicatie die is afgegeven ontvangt u de gewenste begeleiding aan huis. 

Hallo, hoe kan ik u helpen?

Chat met een medewerker