recept

Paassoep met voorjaarsgroenten

Voorgerecht voor 4 personen ca. 25 minuten

Benodigdheden:

  • 150 g witte asperges
  • 3 worteltjes
  • 3 lente-/bosuitjes
  • 2 groentebouillontabletten
  • 4 eieren
  • 4 el verse gemengde kruiden, fijngehakt
recept10

Bereiden

  1. Schil de asperges verwijder het onderste stugge stukje en snijd de asperges in plakjes van ca. 3 mm. dikte.
  2. Schrap de worteltjes en snijd ze - net als de asperges - in plakjes van ca. 3 mm. dikte.
  3. Snijd de uitjes in smalle ringetjes.
  4. Breng 1 l water aan de kook.
  5. Verkruimel de bouillontabletten erboven en roer tot ze zijn opgelost.
  6. Voeg de asperges en worteltjes toe en kook 10 minuten.
  7. Breek de eieren elk in een apart kopje (doe dit voorzichtig zodat ze heel blijven) en laat ze om de beurt in de soep glijden.
  8. Pocheer ze 5 minuten.
  9. Voeg de bosuitjes, de kruiden en naar smaak peper en eventueel wat zout toe.
  10. Verdeel de soep en de eieren over 4 diepe soepborden.
  11. Lekker met knapperige volkorenbroodjes.

Voedingswaarde 

Energie 321 Kcal

Vetten 17 g waarvan verzadigd 0 g

Koolhydraten 34 g

Vezels 0 g

Tips

  • Als je de soep 10 minuten langer kookt kun je hem pureren met een staafmixer.
  • Een scheutje room erdoor, vervolgens de eieren erin laten glijden en pocheren, op smaak brengen met wat peper en nootmuskaat en afmaken met de uitjes en de kruiden.

Hallo, hoe kan ik u helpen?

Chat met een medewerker