Voorgerecht voor 4 personen ca. 25 minuten
Benodigdheden:
- 150 g witte asperges
- 3 worteltjes
- 3 lente-/bosuitjes
- 2 groentebouillontabletten
- 4 eieren
- 4 el verse gemengde kruiden, fijngehakt

Bereiden
- Schil de asperges verwijder het onderste stugge stukje en snijd de asperges in plakjes van ca. 3 mm. dikte.
- Schrap de worteltjes en snijd ze - net als de asperges - in plakjes van ca. 3 mm. dikte.
- Snijd de uitjes in smalle ringetjes.
- Breng 1 l water aan de kook.
- Verkruimel de bouillontabletten erboven en roer tot ze zijn opgelost.
- Voeg de asperges en worteltjes toe en kook 10 minuten.
- Breek de eieren elk in een apart kopje (doe dit voorzichtig zodat ze heel blijven) en laat ze om de beurt in de soep glijden.
- Pocheer ze 5 minuten.
- Voeg de bosuitjes, de kruiden en naar smaak peper en eventueel wat zout toe.
- Verdeel de soep en de eieren over 4 diepe soepborden.
- Lekker met knapperige volkorenbroodjes.
Voedingswaarde
Energie 321 Kcal
Vetten 17 g waarvan verzadigd 0 g
Koolhydraten 34 g
Vezels 0 g
Tips
- Als je de soep 10 minuten langer kookt kun je hem pureren met een staafmixer.
- Een scheutje room erdoor, vervolgens de eieren erin laten glijden en pocheren, op smaak brengen met wat peper en nootmuskaat en afmaken met de uitjes en de kruiden.