Persoonlijke zorg en ondersteuning

Ouderenzorg

Als u ouder wordt, wilt u vanzelfsprekend een zo hoog mogelijke kwaliteit van leven behouden. Misschien heeft u daarbij behoefte aan zorg en ondersteuning op lichamelijk, geestelijk en/of sociaal gebied. Omring is altijd in de buurt op het moment dat u goede en persoonlijke ouderenzorg nodig heeft. Zowel thuis als op een van onze dertig woonzorglocaties in West-Friesland, de kop van Noord-Holland en op Texel. Wij regelen ouderenzorg met én voor u. Natuurlijk zijn we er ook voor uw eventuele mantelzorger. Ook hij of zij kan vragen of zorgen met ons delen. Samen zoeken we naar de beste oplossing. Van thuiszorg, wonen met zorg en dagbesteding tot verpleegkundige ouderenzorg, herstel en revalidatie. 

Chat met een van onze medewerkers 

Wat is ouderenzorg precies?

Eigenlijk spreekt de naam ouderenzorg al voor zich: zorg voor ouderen. Maar wat houdt ouderenzorg precies in? Het is een breed begrip en een overkoepelende term voor alle vormen van zorg die gericht is op ouderen. Daarbij gaat het om zorg, hulpverlening en dienstverlening. Ouderenzorg kan worden gegeven bij lichamelijke aandoeningen, psychische klachten of sociale aandoeningen. Thuiszorg, revalidatie, herstelzorg, logeerzorg, dagbesteding, somatische zorg en begeleiding bij dementie, zijn een aantal voorbeelden van ouderenzorg.

Voor welke vormen van ouderenzorg kunt u bij Omring terecht?

U bent bij ons altijd welkom voor liefdevolle ouderenzorg, met aandacht voor u als mens. Dit houdt in dat u zelf kunt aangeven wat u nog wel kunt en wilt. Als iets niets meer lukt of als u voor bepaalde zaken geen beroep op uw vrienden of familie meer kunt doen, dan helpen wij u graag. Samen met u zoeken we naar de beste oplossing, bijvoorbeeld:

Hoe luidt onze visie op ouderenzorg?

Vanuit onze kernwaarden eigen regie, samen, positief en vindingrijk, werken we samen aan gezondheid en een zo hoog mogelijke kwaliteit van leven. Door u te stimuleren de dingen te blijven doen, die u zelf kunt doen. Daarbij is de inzet van familie, bekenden en vrijwilligers een van onze kenmerkende begeleidingsmethoden bij ouderenzorg. Door er voor u te zijn op kwetsbare momenten. Met goede en persoonlijke zorg en ondersteuning. 

Ook het geven van advies en informatie, het verzorgen van cursussen, via de producten en service in onze Omringwinkels en het leveren van diensten in de buurt, kenmerken onze begeleidingsstijlen bij ouderenzorg. Bovendien werken we bij Omring veel samen met ziekenhuizen en huisartsen, bijvoorbeeld op het gebied van spoedzorg en herstelzorg.

zorg thuis 7

Op welke locaties biedt Omring ouderenzorg in Noord-Holland?

Omring heeft woonzorglocaties en revalidatielocaties in West-Friesland, de Kop van Noord-Holland en op Texel. Er is dus altijd ouderenzorg dichtbij. Ook zorg of behandeling thuis behoort tot de mogelijkheden. In West-Friesland kunt u terecht voor bijvoorbeeld ouderenzorg in Hoorn, Berkhout, Obdam, Spierdijk, Abbekerk, Medemblik, Midwoud, Enkhuizen, Bovenkarspel, Lutjebroek, Spanbroek, Wervershoof en Wognum. In de Kop van Noord-Holland biedt Omring ouderenzorg in Den Helder en Julianadorp. Op Texel is er ouderenzorg in Den Burg. 

Bent u op zoek naar ouderenzorg in Alkmaar, ouderenzorg in Purmerend of ouderenzorg in Heerhugowaard? In deze plaatsen heeft Omring geen locaties. De zorgconsulent kan samen met u bekijken in welke nabijgelegen plaats u terecht kunt voor ouderenzorg op het gebied van bijvoorbeeld dagbesteding, wonen met zorg, herstel, revalidatie of verpleegkundige ouderenzorg.

Zo regelt u ouderenzorg van Omring

1.

Neem contact op met Omring via 088 – 206 89 10 of service@omring.nl om de verschillende mogelijkheden van ouderenzorg te bespreken, informatie aan te vragen of om een afspraak voor een rondleiding te maken.

2.

In overleg met u en uw naasten bepalen we vervolgens welke zorgaanvraag of -indicatie er nodig is. We kunnen u uiteraard ook ondersteunen bij het invullen en verzenden van de (indicatie-)aanvragen.

3.

Heeft u zorg en hulp bij u thuis nodig? De Omring thuisbegeleider komt bij u thuis om uw situatie en de mogelijkheden te bespreken. Zodra de indicatie is afgegeven, ontvangt u de gewenste ouderenzorg aan huis of op een van de Omringlocaties.

Het kan zijn dat er een wachtlijst is voor bijvoorbeeld wonen in een aanleunwoning of appartement. In dat geval bespreken we met u hoe wij - tot er plek is - de zorg thuis zo goed mogelijk kunnen organiseren.

Neem contact op

Bel 088 - 206 89 10
Wij zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar

Stel uw vraag aan een van onze medewerkers via de live chat

Nu chatten

Chat momenteel offline

U kunt ook een mail sturen naar service@omring.nl

Hallo, hoe kan ik u helpen?

Chat met een medewerker