Personenalarmering Omring

Dat geeft een gerust gevoel

Sinds november 2021 heeft Ariejanne van Mol (84) uit Hoorn personenalarmering van Omring. Ze is weduwe en het leek haar huishoudelijke hulp een goed idee om dit voor de zekerheid te regelen. “Het biedt een stukje vertrouwen.”

 

Haar man noemde haar altijd ’Vrouwtje Bloem’ en wie de gezellige woning bezoekt, snapt waarom. Buiten en binnen staan fleurige planten in potten en manden, keurig verzorgd. Ariejanne geniet van haar mooie woonplek aan het water, al heeft ze helaas maar weinig contact met de buren. Haar dochter en kleinkinderen wonen in de buurt, maar met hun drukke levens ziet ze die wat weinig. Al staan ze uiteraard klaar als dit nodig is. Sinds haar man vijf jaar geleden overleed – en haar zoon twaalf jaar geleden verongelukte – valt het haar niet altijd mee om de dagen door te komen.

personenalarmering

Tientallen medailles

Ze geniet vooral van de mooie herinneringen. “Mijn man en ik schaatsten graag vanaf begin jaren ’90. We zijn gestart in klasse D en in 2005 wonnen we bij de eerste wedstrijd als paar in Klasse A de tweede prijs. We trainden op het laatst drie tot vier keer in de week, in Zoetermeer, in Utrecht, bij de Meent in Alkmaar en bij Thialf Heereveen. We hebben in streekdracht van de Streekdrachten-groep samen vele keren op getreden. En we bleven het goed doen, ook in de hoofdklasse, waarin we een seizoen zijn uitgekomen.” In de hal – volgens een nichtje de mooiste hal van Hoorn – hangen tientallen medailles en mooie foto’s van het echtpaar van Mol in streekdracht op de schaats. Na het overlijden van hun zoon stopten de twee met schaatsen. “We konden het niet meer opbrengen. Maar het was een prachtige tijd.”

 

personenalarmering

Geregeld via Omring

Fietsen en wandelen deden de twee ook graag, ze waren graag actief. Ariejanne zou nu ook wel meer willen, maar ze moet het toch wat rustiger aandoen. Gelukkig heeft ze wat sociale contacten in de buurt, die af en toe een praatje maken of zorgen voor een lekkere avondmaaltijd. “En mijn huishoudelijke hulp vertelde over de personenalarmering die andere cliënten van haar hebben. ‘Dat is ook wat voor jou’, vond ze en ze regelde het voor mij via Omring.” Na de aanvraag kwam er een medewerker bij Ariejanne thuis voor de uitleg. “Ik draag een polsband met een knop waarop ik kan drukken als er iets is. Deze polsband is verbonden met een alarmeringsapparaat, die vervolgens contact maakt met de alarmcentrale. Komt er daar een oproep binnen, dan waarschuwen zij Omring. Bij mijn voordeur hangt een kastje met een code. Komt Omring langs, naar aanleiding van mijn alarmering, dan wordt eerst aangebeld. Kan ik niet opendoen, dan gebruiken ze een code. Hiermee heeft de medewerker de mogelijkheid om binnen te komen door de sleutel uit het kastje te halen.”

personen alarmering

Direct de juiste hulp

Tot nu toe heeft Ariejanne nog maar één keer op de knop hoeven drukken: “Ik had een wond die maar blééf bloeden. Die moest echt deskundig worden verbonden. Twee verpleegkundigen van Omring hebben me gelijk geholpen. Ik kan niet anders zeggen: wat is deze personenalarmering fantastisch. Het geeft mij een gerust gevoel. Ook zit er een sticker op het raam geplakt, die inbrekers afschrikt. Want stel dat ik ’s nachts iets zou horen, dan kan ik op de knop drukken. Natuurlijk heb ik een mobiele telefoon en zou ik, in geval van nood, 112 kunnen bellen. Maar met personenalarmering krijg ik direct de juiste hulp als dit nodig is. Bovendien hoef ik mijn dochter nu niet teveel te belasten. Het voelt heel goed om dit zelf te kunnen regelen.”

personen alarmering

Personenalarmering van Omring

Wilt u net als Ariejanne ook gebruik maken van Personenalarmering van Omring?

Meer informatie

Hallo, hoe kan ik u helpen?

Chat met een medewerker