Food Connect - maaltijdenservice

Een dag op pad met bezorger Klaas

‘Tik, tik’, klinkt het geluid op het keukenraam bij mevrouw Hazenwinkel in Hoorn. Een lachende Klaas, de vaste maaltijdbezorger van mevrouw Hazenwinkel, staat voor de deur om de maaltijden te bezorgen. Klaas de Boer is al jaren bezorger bij Food Connect en komt geregeld bij u in de straat om de maaltijden te bezorgen, waarvoor Omring samenwerkt met Food Connect. “Het persoonlijke contact met de klanten is het allerleukste aan mijn werk”, vertelt hij enthousiast. “De dagen zijn ontzettend afwisselend en ik vind autorijden gewoon heel erg leuk. Dit is dus de perfecte combinatie voor mij”. We vroegen hem snel meer over zijn werkzaamheden als bezorger voor Omring en Food Connect.

“Voor mij is geen week hetzelfde, omdat ik verschillende vaste routes rijd en daardoor naast de vaste klanten, zoals mevrouw Hazenwinkel, vaak ook nieuwe klanten tegenkom”, vertelt Klaas. Hij werkt inmiddels 9 jaar bij Food Connect als bezorger en heeft op deze manier al veel klanten leren kennen. Bij veel mensen is Klaas kind aan huis, zo ook bij mevrouw Hazenwinkel. De klanten kijken uit naar zijn komst en weten ondertussen hoe hij zijn koffie drinkt: “Ik heb mijn vaste adressen, de koffie staat dan al klaar als ik kom”, zegt Klaas lachend. “Maar het komt ook wel eens voor dat ik de klant moet helpen omdat hij of zij is gevallen. Daarom vind ik het ook zo belangrijk om elkaar te leren kennen. Want naast het bezorgen van de maaltijden hebben wij als bezorgers ook een signaleringsfunctie waardoor we in bepaalde situaties de klant kunnen helpen”.

Dat geen week hetzelfde is blijkt wel uit de diversiteit in routes die Klaas rijdt. “De ene keer rijd ik richting het Westen en de andere keer ben ik in het Noorden te vinden. Maar ik bezorg altijd wel op mijn vaste routes, zoals bij mevrouw Hazenwinkel maar ook andere vaste klanten van Omring. Mevrouw Hazenwinkel is 3 jaar klant en erg tevreden over de maaltijden. Na het proefpakket besteld te hebben, krijgt ze nu voor elke week vijf maaltijden bezorgd. “Op zaterdag kook ik zelf nog graag, maar wel een makkelijk gerecht zodat ik niet zo lang in de keuken hoef te staan, hoor”, vertelt ze lachend. “Ik vind het fijn dat er zoveel variatie is in de menu’s en natuurlijk dat Klaas elke week de maaltijden komt bezorgen, hij helpt me geregeld en het is fijn om even een praatje te kunnen maken”, sluit ze af. Klaas vertelt: “Ik ben altijd erg nieuwsgierig naar het verhaal achter onze klanten: wat heeft hij of zij altijd gedaan in zijn of haar leven en wat houdt hen bezig? Op deze manier zal ik dan ook altijd kennismaken, want het werk is gewoon veel leuker als je elkaar echt leert kennen. Zo kom ik nu nog steeds klanten tegen die ik op mijn eerste werkdag heb leren kennen. Dat houdt het werk erg afwisselend en leuk”, vervolgt Klaas. De afwisselende werkdagen zorgen ook voor mooie momenten. “Ik kwam een keer bij een stel binnen, waar de hele kamer vol bloemen stond. Het bleek dat zij hun 65-jarig huwelijksjubileum vierden! Ik heb direct de klantenservice gebeld zodat wij hen ook konden feliciteren met een bloemetje. Dit zijn echt speciale momenten”, vertelt Klaas met een lach.

Maar wat heeft Klaas voor zijn werk als bezorger gedaan? “Ik ben zelfstandig ondernemer geweest, waarbij ik onder andere een eigen viszaak heb gehad”, vertelt Klaas trots. “Ook hierbij was het contact met klanten een belangrijk onderdeel. Dat heeft me dus altijd al erg aangesproken”. Daarnaast heeft Klaas ook diverse hobby’s: van wandelen tot fietsen en van motorrijden tot geocaching. Geocaching is een buitensport, waarbij je via je telefoon of gps-ontvanger verschillende verstopplaatsen moet vinden, zoals een speurtocht. “Hierdoor kom ik overal in Nederland op de mooiste en verrassendste plekken. En dat is natuurlijk bij mijn werk niet anders, want ik doe als het ware een speurtocht naar onze nieuwe klanten”, sluit Klaas lachend af.

Bent u nieuwsgierig geworden naar de gerechten die worden gekookt door Klaas? Probeer dan eens vrijblijvend een proefpakket: bestel 2 verse gerechten voor maar €10,- of 5 voor €20,-, gratis bij u thuisbezorgd. Bent u lid van de Omringpas? Dan betaalt u als lid van Omring geen bezorgkosten (t.w.v. €2,45) op uw vervolgbestellingen. Dat is volop genieten!

Bestel uw proefpakket

Hallo, hoe kan ik u helpen?

Chat met een medewerker