58 jaar leeftijdsverschil

Geen probleem bij deze "perfecte match"

Lisa Bakker (28) wil graag een carrière starten in de zorg. Mevrouw de Vroom gaat er met haar 86 jaar nog graag op uit, maar vanwege haar multiple sclerose is het niet verstandig alleen op pad te gaan. Toen dacht de vrijwilligerscoördinator van regio Den Helder ‘dan moeten we deze twee maar eens aan elkaar voorstellen…’

En dat gebeurde in maart van dit jaar en de match blijkt een schot in de roos! Mevrouw de Vroom werd door het Thuiszorgteam Julianadorp aangemeld voor het project waarbij een coördinator van Omring op zoek gaat naar een vrijwilliger die wat tijd door kan brengen met een cliënt die nog zelfstandig thuis woont. Mevrouw de Vroom heeft MS, maar vindt het heerlijk om af en toe nog even fijn te shoppen. En als ze een maatje heeft die af en toe met haar mee kan, zou dat fantastisch zijn.

Carrière in de zorg?

Lisa meldde zich ook rond die tijd aan als vrijwilliger. “Ik ben een aantal jaren thuis geweest voor de kinderen en wilde eigenlijk wel weer wat doen. Dus ik dacht: ik ga eens onderzoeken of de zorg iets voor mij is en besloot mij aan te melden als vrijwilliger bij Omring”, vertelt zij tijdens de koffie bij Mevrouw de Vroom aan tafel.

Aan Hester de Jong, de vrijwilligerscoördinator, de schone taak om de ultieme match te maken. “Tijdens de intake met Mevrouw de Vroom vertelde zij al dat ze soms best rare opmerkingen kon maken en dat de vrijwilliger daar wel tegen moest kunnen. Ook zou ze het fijn vinden als haar vrijwilliger een beetje humor had. Ondertussen had ik Lisa ontmoet. Een leuke en spontane jonge vrouw. Ik dacht: dit zou wel eens iets kunnen zijn…”

lisa bakker

Samen gezellig op pad

En dat heeft Hester goed ingeschat. Lisa: “Ik vond het best even spannend, bij de kennismaking, maar het ijs was snel gebroken. Mevrouw de Vroom is een ontzettend leuke en nog heel actieve dame. We gaan eigenlijk altijd op pad als ik er ben. Ik kom zo eens in de twee weken en de ene keer gaan we alleen even naar de supermarkt en de keer daarop gaan we lekker shoppen.”

Mevrouw de Vroom was ook direct gecharmeerd van Lisa. “Ik ben Britse van oorsprong en hoopte dat Lisa mijn Engelse humor zou begrijpen. Dat is gelukt! We lachen wat af samen.”

En kan Lisa de rare opmerkingen ook wel waarderen van Mevrouw de Vroom? “Jazeker hoor. We zijn gewoon eerlijk tegen elkaar!” Mevrouw de Vroom: “Ja, als je iets past en het staat niet, moet je geen zoete broodjes bakken. Gewoon eerlijk zeggen dat het er niet uit ziet”, en we schieten met z’n allen in de lach…

Wil jij ook af en toe iets ondernemen met een leuke en actieve oudere?
Meld je aan als vrijwilliger en laat een van onze coördinatoren de juist match voor jou vinden
!

Hallo, hoe kan ik u helpen?

Chat met een medewerker