Kleinschalig wonen voor mensen met dementie
Kleinschalig wonen voor mensen met dementie
Kleinschalig wonen voor mensen met dementie

Kleinschalig zorgen voor mensen met dementie is wonen in een huiselijke omgeving. Maar dan met zorg, begeleiding en behandeling.

Omring > Kleinschalig zorgen voor mensen met dementie

Kleinschalig zorgen voor mensen met dementie

Mensen met dementie kunnen bij Omring wonen in een kleinschalige en huiselijke omgeving. Daarbij zoeken we samen met u naar de dingen die u nog zelf kunt en wilt doen. U kunt in onze locaties volledig uzelf zijn. Alle dingen die u voorheen deed, kunt u uiteraard blijven doen. U kunt in de meeste gevallen rekenen op een eenpersoonskamer, en op sommige locaties beschikt Omring ook over tweepersoonskamers. U woont in een kleine groep met een gemeenschappelijke woonkamer en keuken.

Onderaan deze pagina ziet u een overzicht van de locaties in West-Friesland en de Kop van Noord-Holland waar kleinschalige woningen te vinden zijn.

Samen een huishouden vormen

De medewerkers zijn onderdeel van het huishouden. Zij sluiten zoveel mogelijk aan bij uw leefstijl en voorkeuren. De huiskamer is een centraal punt. Daar vinden de gezamenlijke huiselijke activiteiten plaats.

Familie en vrienden

Familie en vrienden zijn vaak belangrijk. Daarbij voelt iedereen zich over het algemeen veilig en vertrouwd. We nodigen mantelzorgers uit om een actieve rol te blijven spelen in uw leven. Familie en vrienden zijn altijd meer dan welkom, net zoals thuis. Zo zetten zij bijvoorbeeld koffie en thee, eten mee en helpen bij de verzorging.

Belangstelling?

Als u een vraag heeft of een oriënterend bezoek wilt brengen, kunt u bellen naar 088 - 206 89 10 of mailen naar

Voor meer informatie over het aanvragen van verzorging en verpleging binnen een van onze locaties, klikt u hier.

Handboek 'Kleinschalige zorg volgens Omring'

Omring heeft een duidelijke visie ontwikkeld op kleinschalige zorg voor mensen met dementie. Deze visie wordt nu in de hele organisatie ingevoerd. Om medewerkers, bewoners en alle andere betrokkenen bij kleinschalige zorg hierin te ondersteunen is een compleet handboek samengesteld. Alles wat met kleinschalige zorg te maken heeft en wat daar bij komt kijken, wordt hierin uitgelegd. Van huisvesting tot de rol van behandelaren, zorgmedewerkers, vrijwilligers en familieleden. Bij het Handboek behoort een schatkist met instrumenten.

Films over kleinschalig zorgen

Een onderdeel van de schatkist met instrumenten zijn de films over kleinschalig zorgen bij Omring. “Een beeld zegt meer dan 1000 woorden”. U kunt de films 'Kleinschalig zorgen bij Omring' bekijken. Hierin laten we zien hoe kleinschalig zorgen er bij Omring uitziet en wat dit betekent voor bewoners, familieleden en medewerkers.

Voor familie en mantelzorgers

 

Algemeen

Zegt ú het maar

Angèle Jonker heeft als projectleider het kleinschalig wonen bij Omring vorm gegeven. Ze is sociaal gerontoloog (wetenschap die het “ouder worden” bestudeert). Samen met Omring, haar eigen stichting JonkersZorg en het Centrum voor Verouderingsonderzoek Vrije Universiteit CVO heeft zij het boekje ‘Zegt ú het maar’ samengesteld. De titel zegt het al: de cliënt staat aan het roer. Dit boekje geeft informatie en praktijkvoorbeelden over de zorg van kwetsbare ouderen.

Contact met Omring

Vragen aan Omring 088 - 206 89 10 service@omring.nl

Omring in mijn buurt Voer uw postcode in en vind onze zorg en diensten in uw buurt.

24 uur per dag / 7 dagen per week 088 – 206 89 10