man en vrouw lopen over het strand in Texel
familie loopt over het strand in Texel
familie loopt over het strand op Texel zorgvakantie

Een zorgeloze vakantie op Texel! 

Heeft u in uw thuissituatie zorg nodig, maar wilt u ook wel een lekker op vakantie? Op Texel is dit mogelijk! 

Lees hier meer over een zorgvakantie op Texel. 

Omring > Een onbezorgde vakantie op Texel

Een onbezorgde vakantie op Texel

Zorg op vakantie

Heeft u in uw thuissituatie zorg nodig maar wilt u ook wel eens lekker op vakantie? Op Texel is dit mogelijk via Omring Thuiszorg! Wij begrijpen dat het lastig kan zijn om er op uit te gaan als u gehandicapt bent of afhankelijk bent van zorg door anderen. Omring Thuiszorg biedt u de zorg die u nodig heeft tijdens uw verblijf in uw vakantiewoning op Texel. Deze (vakantie)zorg varieert van het helpen met douchen en aankleden tot meer complexe en specialistische zorg.

Wanneer heeft u recht op vakantiezorg?

U kunt aanspraak maken op vakantiezorg als u in uw thuissituatie ook zorg ontvangt, mits u een geldige indicatie heeft. Als u niet over een geldige indicatie beschikt óf meer zorguren wilt dan uw indicatie toelaat, is dat mogelijk maar zullen we een rekening sturen voor de extra geboden zorg.

Zorg aanvragen tijdens uw vakantie op Texel?

Als u tijdens uw vakantie op Texel zorg wilt ontvangen neemt u contact op met Omring Thuiszorg, team Texel of vult u onderstaand formulier in. Als u een Persoons Gebonden Budget (PGB) heeft, sluiten wij met u een tijdelijke zorgovereenkomst af. Krijgt u zorg in natura, dan nemen wij contact op met uw vaste zorgaanbieder en sluiten met hen een overeenkomst vakantiezorg af. Wij verzoeken u de zorg minstens twee maanden voor aanvang van uw vakantie bij ons aan te vragen. Mocht uw komst naar Texel niet doorgaan, dan kunt u de gereserveerde zorgvakantie kosteloos annuleren.

Wat kost thuiszorg tijdens uw vakantie op Texel ?

De kosten hangen af van uw situatie:

  • Betaalt u in de thuissituatie een eigen bijdrage, dan betaalt u deze ook voor de vakantiezorg;
  • Als u niet over een geldige indicatie beschikt, dan ontvangt u een rekening voor de geboden zorg, op basis van het NZa-tarief;
  • Komt u uit het buitenland? Dan ontvangt u na afloop van uw vakantie een rekening voor de geboden zorg, op basis van het NZa-tarief;

Heeft u een Persoonsgebonden Budget?

Dan sluiten wij een contract met u af. Na afloop van uw vakantie ontvangt u van ons een rekening voor de zorg die wij u hebben gegeven.

Kan ik in alle types vakantieverblijven zorg krijgen?

Het is niet in alle vakantieaccommodaties mogelijk om vakantiezorg te krijgen. Sommige vakantieverblijven zijn niet geschikt om u de zorg te bieden die u nodig heeft. Om teleurstelling te voorkomen, adviseren wij u vóórdat u een vakantieverblijf boekt contact met ons op te nemen. De normen waaraan uw vakantieverblijf moet voldoen nemen we dan telefonisch met u door. Dus vraag vroegtijdig zorg aan. Als u bij uw vakantiereservering rekening houdt met deze voorwaarden, weet u zeker dat wij voor u klaar staan tijdens uw vakantie!

Welke hulpmiddelen en verpleegartikelen zijn er beschikbaar?

Heeft uw tijdens uw vakantie op Texel tijdelijk een hulpmiddel nodig, zoals een rolstoel, krukken, een tillift of een speciaal bed? Neem dan contact op met de Omringwinkel, via 088 - 206 89 10. Onze deskundige medewerkers kunnen u informeren en adviseren over het verkrijgen van uitleenartikelen. De Omringwinkel op Texel is in Den Burg.

Houdt u er rekening mee dat de middelen voortijdig aangevraagd dienen te worden. Klik hier voor meer informatie over uitleenartikelen.

Vakantiezorg op Texel in vogelvlucht

  • Vakantiezorg is alleen mogelijk als u een geldige indicatie heeft. U moet er zelf voor zorgen dat u over deze indicatie beschikt;
  • Vraag de vakantiezorg tijdig aan, minstens twee maanden van tevoren. U bent dan zeker van een zorgeloze vakanti;
  • Na het indienen van uw aanvraag wordt telefonisch contact met u opgenomen om afspraken te maken;
  • In het kader van de Arbowetgeving is Omring Thuiszorg verplicht voorwaarden te stellen aan arbeidsomstandigheden.

Heeft u vragen over de vakantiezorg op Texel?

Wilt u meer weten over de vakantiezorg die wij op Texel kunnen bieden? Neem dan op werkdagen contact op met Omring Thuiszorg, team Texel, telefoon 088 - 206 89 10 of per mail:

Aanvraagformulier vakantiezorg op Texel

Vul onderstaand formulier in of bel 088 - 206 89 10.

 

 

 

  

  

 

 

 


Velden met een * zijn verplicht in te vullen.
Uw gegevens worden vertrouwelijk behandeld.

Contact met Omring

Vragen aan Omring 088 - 206 89 10 service@omring.nl

Omring in mijn buurt Voer uw postcode in en vind onze zorg en diensten in uw buurt.

24 uur per dag / 7 dagen per week 088 - 206 89 10