• Mooie ligging tussen weilanden en monumentale panden
  • Goed bereikbaar met openbaar vervoer
  • Voorzieningen als restaurant/café, pedicure en kapper
foto

De Watermolen

Tussen de weilanden en de monumentale panden ligt de Watermolen in Abbekerk.

Omring > Wonen met zorg dichtbij > Verpleeghuis De Watermolen in Abbekerk > Verpleeghuis De Watermolen in Abbekerk

Verpleeghuis De Watermolen in Abbekerk

In West-Friesland, tussen de weilanden en de monumentale panden, ligt de Watermolen in Abbekerk. Dit verpleeghuis is geschikt voor mensen met en zonder zorgbehoefte. Abbekerk is landelijk gelegen in de gemeente Medemblik. Het dorp heeft ongeveer 2500 inwoners. Abbekerk ligt direct aan de rijksweg A7 en is goed bereikbaar met het openbaar vervoer.

Samen een huishouden

De Watermolen beschikt over vijf woongroepen voor mensen met dementie. U woont in een kleine groep met een gemeenschappelijke woonkamer en keuken. Daarbij is uw eenkamerappartement uw eigen plek. Daar is uiteraard ruimte voor uw persoonlijke spullen. Met een medebewoner deelt u het sanitair.

Huiselijke omgeving

In onze woongroepen woont u in een huiselijke omgeving. Samen met de verzorgende en vijf à zeven medebewoners deelt u uw eigen dag in. Ons uitgangspunt is dat iedereen die in de Watermolen woont, zelf de regie voert over het leven.

Zelfstandig wonen in huurwoning

In de Watermolen kunt u ook zelfstandig wonen in een huurwoning. Deze woningen zijn geschikt voor mensen zonder zorgindicatie. Indien gewenst kunt u gebruik maken van de (thuis)zorg van Omring.

Belangstelling?

De groepswoningen worden verhuurd door Omring. U heeft hiervoor een zorgindicatie nodig. U kunt hiervoor terecht bij het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ) via 088 - 789 1330. Voor de huurwoningen neemt u contact op met De Woonschakel. U hoeft voor deze appartementen geen indicatie aan te vragen.

Cliëntenraad

De locatie De Watermolen heeft een cliëntenraad. De cliëntenraad komt op voor de belangen van alle inwoners. Bekijk hier meer informatie over de cliëntenraad van De Watermolen.

Stichting Vrienden van de Watermolen

In februari j.l. is de Stichting Vrienden van de Watermolen (Abbekerk) opgericht. Deze Stichting heeft zich tot doel gesteld om steun te verlenen in de meest ruime zin van het woord aan de bewoners van de Watermolen, met name in die gevallen waarin dit verpleeghuis hier zelf niet in voorziet.

Klik hier voor meer gegevens van de stichting. Het jaarverslag van de Stichting Vrienden van de Watermolen van 2016 vindt u hier.

Vrijwilligers

Wij zijn altijd op zoek naar gedreven vrijwilligers. Heeft u interesse om als vrijwilliger aan de slag te gaan op deze locatie? Dan kunt meer informatie vinden op de vrijwilligerspagina. U kunt natuurlijk ook gewoon contact opnemen met de locatie zelf.

Contact

Wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op: De Watermolen, Wipmolenstraat 10, 1657 AT Abbekerk. Telefoon: 0229 - 283 060.

Afbeeldingen Verpleeghuis De Watermolen in Abbekerk

Restaurant van De Watermolen Vorige foto Volgende foto
Restaurant van De WatermolenAfbeelding 1/4

Adresgegevens

De Watermolen Wipmolenstraat 10
1657 AT Abbekerk

0229 - 283 060

Contact met Omring

Vragen aan Omring 088 - 206 89 10 service@omring.nl

Omring in mijn buurt Voer uw postcode in en vind onze zorg en diensten in uw buurt.24 uur per dag / 7 dagen per week 088 - 206 89 10