Diëtist in de klas
Diëtist in de klas
Diëtist in de klas

Gezond eten en drinken is voor iedereen belangrijk. We zijn immers letterlijk wat we eten en drinken.

Omring > Therapeuten > Diëtist in de klas

Diëtist in de klas

Gezond eten en meer bewegen. Thema’s waar ook op de basisschool tegenwoordig veel aandacht voor is. Terecht vinden onze diëtisten. Daarom zijn er voor basisscholen en het voortgezet onderwijs speciale themabijeenkomsten mogelijk. ‘De Diëtist in de klas’ is al een aantal jaren zeer succesvol.

Overgewicht

Een gebrek aan kennis als het gaat om gezond eten, een groot aanbod aan lekkernijen en veranderingen in het gezinsleven zijn oorzaken waardoor we in Nederland steeds zwaarder worden. De cijfers liegen er niet om. Overgewicht en obesitas komt voor bij ongeveer 51% van de mannen en 42% van de vrouwen (zelfgerapporteerde gegevens CBS, 2006). Bij kinderen is bij 14,5% van de jongens en 17,5% van de meisjes sprake van overgewicht (van den Hurk, 2007). Meer dan driekwart van de dikke kinderen worden dikke volwassenen. Afvallen is moeilijk. Voorkomen is daarom heel belangrijk.

Kinderen zijn consumenten

Ouders hebben grote invloed op het eetgedrag van hun kinderen. Bij basisschoolkinderen wordt 80% van wat ze eten thuis gegeten. Kinderen hebben invloed op het inkoopbeleid van hun ouders. Kinderen zijn ook consumenten en maken keuzes op basis van smaak. Daarbij worden ze beïnvloed door reclame en hun omgeving. Gezondheid is voor kinderen minder belangrijk. Daarom kiezen de diëtisten van Omring ervoor om ouders én kinderen te informeren over gezonde keuzes.

Ouderavond

Zoekt u een leuk thema voor de ouderavonden op uw school? Denk eens aan gezonde voeding. De diëtisten van Omring bieden een programma naar uw wensen. Dit kan aansluiten op het thema van de gastlessen van dit jaar 'Dorstlessers', maar bijvoorbeeld ook over tussendoortjes of gezonde voeding in het algemeen.

Gastlessen 'Dorstlessers'

Er komt een diëtist in de klas, die de kinderen uitdaagt zich te verdiepen in wat zij nu eigenlijk drinken. Er is aandacht voor wat er op de verpakking staat, de invloed van reclame en natuurlijk ook voor smaak. De kinderen gaan dit zelf ontdekken door zoete dranken te proeven en te berekenen hoeveel suiker in verschillende soorten drankjes zit. Ook leren de kinderen hoe ze op een gezonde manier hun dorst kunnen lessen.

Informatie en aanvragen

Voor informatie en het aanvragen van gastlessen en ouderavonden kunt u contact opnemen met de projectcoördinator van Omring: Mariska Rinkel. Zij is aanwezig op maandag, dinsdag en donderdag van 08.45 - 14.45 uur.

Telefoon: 0900 5 206 706

Email:

Contact met Omring

Vragen aan Omring 088 - 206 89 10 service@omring.nl

Omring in mijn buurt Voer uw postcode in en vind onze zorg en diensten in uw buurt.

24 uur per dag / 7 dagen per week 088 - 206 89 10